Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...
Annoncespot_imgspot_img

Marion Vick er ny teaterleder på Syddjurs Egnsteater

Den tidligere leder af Teater Apropos, Marion Vick, tiltræder posten som teaterleder for Syddjurs Egnsteater i Rønde. 

Marion Vick har gennem de sidste 12 år været med til at skabe aktuelle teaterforestillinger i Teater Apropos, hvor hun siden 2015 har været leder. Hun er ikke et helt ukendt ansigt på Syddjurs Egnsteater, da hun har samarbejdet med teatret i forbindelse med co-produktionen af forestillingen Tyvetyve under Coronakrisen. Hun kender derfor allerede lidt til stedet og til sine nye kolleger.

”Under dagbogsprojektet blev jeg bjergtaget af Syddjurs med den smukke natur og den varme, jeg blev mødt af i samarbejdet med egnsteatret og de øvrige kulturinstitutioner. Jeg glæder mig til at lære endnu mere om egnsteatret og kommunen,” udtaler Marion Vick.

Teaterleder med stærke visioner

Udvælgelsen af Marion Vick som ny teaterleder for Syddjurs Egnsteater er foretaget af teatrets bestyrelse, for hvem det blandt andet har været afgørende, at hun har stærke visioner for teatret, erfaring og blik for teatrets rolle i lokalområdet:

”I et stærkt felt af velkvalificerede kandidater er valget faldet på Marion Vick, der kommer med stor erfaring, godt kendskab til vores teater og stærke visioner for, hvor Syddjurs Egnsteater skal hen i de kommende år. I bestyrelsen har vi lagt vægt på at vælge en teaterleder, der har blik for den stærke lokale forankring, et godt udsyn og netværk såvel nationalt som internationalt. Vi er overbeviste om, at Marion Vick er den helt rigtige til at overtage roret og lede teatret mod nye kunstneriske horisonter uden at gå på kompromis med den lokale forankring. Bestyrelsen glæder sig til at se Marion bringe sine erfaringer i spil med respekt for teatrets DNA.”

Scenekunst for alle

Tidligere i sin karriere har Marion Vick bl.a. arbejdet på den internationale festival ILT, Den Danske Scenekunstskole og Egnsteatret Carte Blanche. I dag sidder hun i repræsentantskabet i Statens Kunstfond og er forperson for ASSITEJ Danmark. Hun er meget optaget af menneskene i scenekunstbranchen, både dem, der oplever kunsten og dem, der skaber den.

”Jeg er interesseret i, hvordan vi kan arbejde med strukturerne i scenekunstbranchen og skabe bedre vilkår for publikum og for dem, der arbejder i branchen. Scenekunsten skal udvide vores blik, udfordre vores holdninger og pirre vores sanser. Og så skal scenekunsten være tilgængelig for alle uanset indkomst, geografisk placering, fysiske og psykiske barrierer. Med scenekunsten som middel kan selv et lille teater skabe store bevægelser,” siger Marion Vick.   

Elisabeth Hübener fortsætter som administrativ leder

Siden december 2021 har Elisabeth Hübener været konstitueret teaterleder. Ved ansættelsen af den nye teaterleder overgår hun til at være administrerende leder.

”Jeg glæder mig til samarbejdet med Marion omkring den videre udvikling af Syddjurs Egnsteater og specielt til arbejdet med at forstærke teatrets forankring i lokalområdet. Strategisk ser jeg frem til at vi sammen skal arbejde videre med det fundament, som er opbygget i Syddjurs Egnsteater siden begyndelsen i 2009,” siger Elisabeth Hübener.

Teatrets egne forestillinger i den kommende sæson er allerede planlagt. Programmet kommer blandt andet til at byde på en ny småbørnsforestilling, hvor de to populære figurer Kylling og Pia fra At være for lille skal ud på nye eventyr, samt ungdomsforestillingen Insane om psykiske lidelser og mental mistrivsel blandt unge.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med...

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og rum i en verden af mudder, vand, urjordiske norner, fallerede fiskere og entreprenante politikertyper. Den...