Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

Aarhus Teater ansætter to nye huskunstnere

Aarhus Teater ansætter to nye og nyuddannede huskunstnere fra Den Danske Scenekunstskole – Carolin Oredsson og Josefine Thornberg-Thorsøe – der med virkning fra sæson 2024/25 skal fortsætte teatrets udviklingsprofil på Studio Scenen. 

Dermed udvider teaterdirektør Trine Holm Thomsen teatrets huskunstnerordning; en ordning der også tæller huskomponist Marie Koldkjær Højlund og instruktør Sigrid Johannessen (Jane Eyre – en romantisk drøm og En lykkelig slutning), som fremover skal lave forestillinger på de større scener.

Begavede kunstnere

Teaterdirektør Trine Holm Thomsen siger:

“Jeg er så glad og stolt over, at Carolin Oredsson og Josefine Thornberg-Thorsøe bliver vores nye huskunstnere på Aarhus Teater i næste sæson. De viste med deres afgangsforestilling på Statens Teaterskole sidste år, at de er begavede og stærke kunstnere. Og de samtaler, vi har haft i forhold til de kommende forestillinger hos os, har kun bekræftet det. Jeg er sikker på, at publikum vil opleve nogle spændende, moderne værker på Studioscenen, hvor de Carolin og Josefine primært skal arbejde i næste sæson.

Samtidig er jeg utroligt glad for, at Sigrid Johannessen fortsætter hos os som huskunstner. Sigrid er en lysende begavelse, hvilket vi allerede har kunne bemærke i forbindelse med hendes moderne klassikertolkning af Jane Eyre – en romantisk drøm og monologen En lykkelig slutning. Og Marie Koldkjær Højlunds musikalske og kunstneriske kvaliteter har været meget tydelige i vores samarbejder begyndende med Lyden af de skuldre vi står på og senest Natten – en teaterkoncert.

Dermed har vi i næste sæson hele fire huskunstnere i huset til at styrke vores kunstneriske profil”.

Trine Holm Thomsen. Foto: Isak Hoffmeyer
Trine Holm Thomsen. Foto: Isak Hoffmeyer

The big, bad world

Carolin Oredsson og Josefine Thornberg-Thorsøe glæder sig til at blive en del af Aarhus Teater:

“Vi glæder os så utrolig meget til at blive en del af Aarhus Teater, og det føles meget stort at videreføre en stolt huskunstnertradition på Studioscenen, hvor både teaterrummet og publikum udfordres.

Vi har fundet hinanden som scenekunstnerisk duo i en fælles kærlighed til at skabe sceniske universer, hvor grænsen mellem virkelighed og magi er meget tynd. Vi prøver altid at lade teaterlegen fylde i rummet, og vi vil, at kliché og poesi sameksisterer og blander også gerne vildt i genrer og udtryk. 

Med åbne hjerter søger vi at beskrive menneskelighedens små og store kriser – og typisk for vores tid er jo de helt store kriser, som stiller menneskelighedens eksistentielle spørgsmål på spidsen. Vores verden kan føles ekstrem, og vi vil derfor tage fat i de radikale måder at håndtere tingene på, når verden ryster. Her findes der total eskapisme, fantasier om vold og forsøg på desperat at kontrollere sin egen skæbne og krop.

Vi ser frem til at dedikere det næste år til at skabe sjov, smuk, skør og nødvendig scenekunst på Studio. Scenekunst som forhåbentligt kan lade publikum både drømme sig væk og blive konfronteret med the big, bad world”.

Carolin Oredsson. Foto: Sebastian Alstrup
Carolin Oredsson. Foto: Sebastian Alstrup

Carolin Oredsson

Carolin Oredsson blev færdiguddannet som instruktør på Den Danske Scenekunstskole i 2023, hvor hun skrev og instruerede med Vurpa scenkonst afgangsforestillingen TO LIVE WOULD BE AN AWFULLY BIG ADVENTURE.

Hun har efter det lavet forestillingen Robin Hood forever and ever på Backa Teater i Göteborg i september 2023.

Carolin har udover at undervise børn og unge i teater arbejdet frem for alt i det frie felt i Sverige, før hun blev færdiguddannet. Blandt andet på Teater Trixter med musicalen Ide, som hun selv skrev og instruerede, samt en række andre tværkunstneriske samarbejder – alt fra korværk til revy.

Josefine Thornberg-Thorsøe. Foto: Sebastian Alstrup
Josefine Thornberg-Thorsøe. Foto: Sebastian Alstrup

Josefine Thornberg-Thorsøe

Josefine Thornberg-Thorsøe blev færdiguddannet scenograf og kostumedesigner fra Den Danske Scenekunstskole i 2023. Hun debuterer med forestillingen Verdensherskerne! på Mungo Park teater i februar 2024.

Josefine er derudover uddannet keramiker fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Designskole på Bornholm, hvor hun blev færdig i 2019, og blev i forbindelse med hendes keramiske praksis forelsket i at formgive og formidle historier visuelt, hvilket til sidst førte hende mod scenekunsten.

Seneste

★★★☆☆☆ Hamlets stjerne – Shakespeare og astrologien i rodet whodunnit-historie

Hamletscenens leder Lars Romann Engel præsenterer atter en selvskreven...

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★☆☆☆ Hamlets stjerne – Shakespeare og astrologien i rodet whodunnit-historie

Hamletscenens leder Lars Romann Engel præsenterer atter en selvskreven...

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef...

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i...
Annonce

★★★☆☆☆ Hamlets stjerne – Shakespeare og astrologien i rodet whodunnit-historie

Hamletscenens leder Lars Romann Engel præsenterer atter en selvskreven forestilling, der gentænker Shakespeares værk i en mere nutidig kontekst med referencer til danmarkhistoriske lokaliteter....

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende støtte som lille storbyteater i København. Teatrets to ledere, Pelle Nordhøj Kann og Christine Worre...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef for Den Jyske Opera, modtager H.C. Andersen Prisen 2024 for sit arbejde med H.C. Andersens...