Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det udtaler han i dag i en pressemeddelse. Han sætter punktum for sin dansekarriere med to danseroller på musicalscenen i sin afskedssæson.

“Efter et helt liv med dans er tiden kommet til, at jeg sætter mine dansesko på hylden – i hvertfald professionelt. Jeg må erkende, at kroppen ikke er så ung, som den har været, og derfor føler jeg, at tiden er inde til at tage hul på en ny etape af min karriere. Dansen har været udgangspunktet for hele min karriere, den har fyldt alt, og jeg har elsket at danse altid. Jeg har mange utroligt dejlige minder med dansen, både fra min medvirken i ”Vild med dans” og på scenen i en lang række forestillinger. Om et år starter et nyt og spændende kapitel i min karriere. Herefter vil jeg fokusere på musicalroller, hvor sang og skuespil er i centrum – men måske der engang i mellem sniger sig et enkelt dansetrin ind,” udtaler Silas Holst i dag i en pressemeddelse.

Annonce

Ingen anden danser i nyere tid har opnået samme brede popularitet hos danskerne som Silas Holst, der startede som danser og siden rykkede op i hovedrollerne i landets store musicalopsætninger.

Kinky Boots, Det Ny Teater. Foto: Miklos Szabo
Silas Holst i front i Kinky Boots, Det Ny Teater. Foto: Miklos Szabo

Dans, tv og musicals

Silas Holst har danset siden han var to år gammel. Han repræsenterede Danmark ved verdensmesterskaberne i dans i 2004, og det store folkelige gennembrud fik han i tv-programmet Vild med dans i 2008, hvor han medvirkede for første gang.

Ved siden af Vild med dans har Silas Holst haft en række hovedroller i musicals, bl.a i Dirty DancingGreaseCrazy for You, Anything Goes, Saturday Night Fever – The MusicalFlashdance – The Musical, The Book of MormonKinky Boots og Moulin Rouge – The Musical. Han har endvidere været Reumert-nomineret som Årets Danser i 2017 og vandt Reumert-statuetten for Årets Mandlige Hovedrolle i 2022 for sin medvirken i Kinky Boots

Silas Holst afrunder sin karriere som professionel danser i den kommende teatersæson i to forestillinger, han selv har været med til at vælge: Først som kongen af dansegulvet, Tony Manero, i discoklassikeren Saturday Night Fever – The Musical, og derefter som ballroomdanseren Scott Hastings, der går sine egne veje i danmarkspremieren på Strictly Ballrom – The Musical, baseret på Baz Luhrmanns kultfilm af samme navn fra 1992. 

Kilde: Pressemeddelse

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce