Populært lige nu

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6. - 8. maj. Her stimler indkøbere fra 16 forskellige nationer sammen i Aarhus for at...

De nominerede til Årets Reumert 2024 – få overblikket her

De nominerede til Årets Reumert 2024 er i dag blevet offentliggjort med et bredt felt af genrer og produktioner fra hele landet repræsenteret. Som...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...
Annoncespot_imgspot_img

Teatret Møllen lancerer omrejsende landevejsteater

Teatret Møllen i Haderslev har skabt projektet Det omrejsende landevejsteater. Et projekt, der desuden er teatrets helt særlige bidrag til fejringen af 300-året for dansk teater, der finder sted i 2022.

Der er gået et år siden, Covid-19 gjorde sin entré i Danmark. Også Teatret Møllen har været hårdt ramt og nærmer sig mere end 60 aflyste arrangementer. Men det hindrer ikke teatret i at igangsætte nye projekter.

Annonce

Fra lastbil til omrejsende landevejsteater

I sommeren 2022 omdannes Teatret Møllens gamle lastbil til en mobil scene, som skal bringe teatret ud til alle de historiske lokationer i Sønderjylland og Schleswig.

Ud af, omkring, foran og inde i lastbilen kommer Teatret Møllen til at spille forestillinger for publikum med grænseregionens sommerlandskab som bagtæppe. Med den alternative mulighed for en “tur i teatret”, ønsker Teatret Møllen at bidrage til den folkefest, der må og skal vente på den anden side af pandemien, skriver teatret i en pressemeddelelse og fortsætter:

“Vi vil ud til vores publikum, dér hvor de er, og vi vil give dem en ganske oplevelse. En oplevelse, som vi har en ambition om, der skal være
gratis for alle”.

LÆS OGSÅ: Det ensomme hjerte – når musikken skaber en del af fortællingen

Teatret Møllen inviterer forslag ind

I forbindelse med lanceringen af projektet inviterer Teatret Møllen alle interesserede til at henvende sig med forslag.

“Alle forslag er velkomne. Det eneste ‘krav’ fra vores side er, at værkerne, som forestillingen skal baseres på, skal findes blandt teaterhistoriens store mestre: Kendte dramatikere som Shakespeare, Holberg, Molière, Goldoni og Marivaux er oplagte, men det må også gerne være mere nutidige forfattere som eksempelvis Samuel Beckett, Eugène Ionesco og Dario Fo”.

Det omrejsende landevejsteater laves i samarbejde med Sydslesvigsk Forening, Midtlandets Musik- og Teaterforening, Tønder Teater, Haderslev Teaterforening, Teater i Aabenraa og Sønderborg Teaterforening.

Læs mere her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Open call: Gæstespil til Teater FÅR302

Ansøgningsfrist: 17. maj 2024

Den Jyske Opera stiller skarpt på flygtningekriser gennem nyt samarbejde 

I forbindelse med den kommende iscenesættelse af tjekkiske Bohuslav...

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6....
Annonce
Annonce