Populært lige nu

Dansk Samtidscirkus stifter ny brancheforening

Den nystiftede brancheforening Dansk Samtidscirkus vil blandt andet arbejde for ligestilling af cirkus som scenekunstform og udbrede kendskabet til de nyere cirkusgenrer.  Cirkus har været...

Open call til Dramatiker Væksthus

Ansøgningsfrist 1. juli 2023

Esther Lee Wilkinson bliver huskoreograf på Odense Teater

Koreograf Esther Lee Wilkinson tiltræder i de kommende to sæsoner i en nyoprettet stilling som huskoreograf på Odense Teater. Odense Teater, ønsker et større fokus...
Annoncespot_imgspot_img

Sådan tager du de bedste Instagrambilleder fra din teatertur

Et foto af et teaterprogram eller et billede fra en mørk teatersal. Det er ikke nemt at tage smarte, Instagram-venlige billeder, der både dokumenterer din teatertur samt flasher, hvor kulturel eller social, du er. Men der er hjælp at hente her, hvor Instagramekspert Astrid Maria Rasmussen deler ud af gode tips og tricks. Indrøm det! Du vil gerne tage et lækkert og Insta-hipt billede fra din seneste tur i teatersalen. Men det er faktisk slet ikke så nemt, for den fantastiske oplevelse ender ofte i et kedeligt programbillede eller et grumset applausbillede fra en alt for mørk teatersal.

Så hvordan tager man egentlig gode billeder til Instagram? Iscene har fået hjælp af fotograf og Instagramekspert Astrid Maria Rasmussen, som her giver dig fire DO’S og et enkelt DON’T, der kan forbedre dit Insta-feed.

1) Hvad vil du fortælle?

Overvej, hvad du gerne vil fortælle med billedet. Generelt er der alt for mange billeder på Instagram, hvor folk blot rapporterer, hvad de laver. Men de dygtigste Instagrammere skaber også en fortælling, hvor de giver lidt af sig selv. Overvej i ord og billeder, hvordan du kan berette om, for eksempel HVORFOR du har valgt at tage ind for at se et bestemt teaterstykke. Eller hvilken betydning temaet eller skuespillerne har for dig? Hvad synes du om forestillingen, og hvorfor mener du i øvrigt, at det var en god eller dårlig oplevelse? På den måde får andre brugere en reelt værdi ud af at følge dig, understreger Astrid Maria Rasmussen.

Astrid Maria Rasmussen

2) Gør det enkelt

Billeder på Instagram kendetegnes ved, at de opleves på en relativ lille mobilskærm. I modsætning til for eksempel pressefotoet, så dur det ikke, hvis billedet er alt for detaljemættet. Så scroller folk bare forbi. Mønstre og ensartethed fungerer rigtig godt i et Instagram-feed, mens farver, der bryder, kan få folk til at stoppe op. Flere teatre har flotte facader og interiør, og det kan man tage rigtig fine billeder af. Men udfordr også dig selv og tag billeder af en detalje i murværket eller i salen, påpeger Astrid Maria Rasmussen. Og når du beskærer dit billede så vær sikker på, at du skærer alle uvæsentlige elementer væk.

3) Når spotlys driller

Astrid Maria Rasmussen

Mange vælger at tage et klassisk ”applaus billede”, når skuespillerne kommer ud efter endt show. Eller de knipser måske et billede af scenografien, inden forestillingen går i gang. Det giver god mening, men det er samtidig svære motiver, fordi spotlyset ofte er udfordrende for en almindelig amatørfotograf. Astrid Maria Rasmussen anbefaler, at du fokuserer på den kraftigste lyskilde (oftest lyskeglen fra spotlysene eller der, hvor den rammer), så motivet er korrekt eksponeret. Resten af billedet vil umiddelbart blive alt for mørkt, men det er noget, der efterfølgende kan lysnes i et redigeringsprogram. Eksempelvis kan du benytte gratisapp’en Snapseed. I billedredigering kan man gøre ting lysere eller bløde skygger op, mens det derimod ikke er muligt at redde et område på et billede, hvis det er overeksponeret. Endelig skal du ikke begynde at zoome på din mobil… heller ikke selvom du sidder på 24. række, understreger Astrid Maria Rasmussen. Det giver et langt bedre resultat, hvis du nøjes med beskære billedet efterfølgende.

4) Vælg den rigtige billedstørrelse

Har du lagt mærke til, at man kan vælge forskellige billedstørrelser på Instagram? Du kan faktisk vælge at poste dit billede i kvadratisk størrelse, i bredformat eller på højkant. Og selvom det for de fleste vil være naturligt at vælge det flotte bredformat, så peger alle statistikker på, at billeder, der er kvadratiske eller i højformat, performer langt bedre. Og det gør de ganske enkelt, fordi de fylder mere på skærmen, og man derfor bedre kan se dem, forklarer Astrid Maria Rasmussen. På den måde ændrer Instagram faktisk vores måde at tænke og tage billeder på.

Astrid Maria Rasmussen

5) DON’T: Et billede af teaterprogrammet

Du kender det måske. Det er ikke lykkedes dig at få taget det gode billede, der indkapsler den magiske oplevelse, du forventer at få eller lige har haft i teatersalens mørke. I stedet knipser du et hurtigt billede af teaterprogrammet og skriver en billedtekst om, hvad du skal se i aften. Det er et stort NO GO! I hvert fald hvis man spørger Astrid Maria Rasmussen, som kalder det ”en ret kedelig måde at formidle det, du skal, på.” I stedet opfordrer hun til at tænke mere kreativt… og så kan du jo passende starte med rådene på denne liste.

Seneste

To festivaler for børn i pinsen og den kommende uge

Pinse-weekenden bliver startskuddet på to festivaler for børnefamilierne. Først...

Vejrudsigt for scenekunsten: Det er vigtigt at tage den akavede samtale

Som optakt til Living on the edge – IETM...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

To festivaler for børn i pinsen og den kommende uge

Pinse-weekenden bliver startskuddet på to festivaler for børnefamilierne. Først...

Vejrudsigt for scenekunsten: Det er vigtigt at tage den akavede samtale

Som optakt til Living on the edge – IETM...

Tårnby Park Performance Festival 2023 – med kunsten som vejviser

Siden den første festival i 2021 har Tårnby Park...

Aveny-T er sikret økonomisk endnu et år

Aveny-T tildeles 3,5 millioner kroner af de 320 millioner...
Annonce
Lene Grønborg Poulsen
Lene Grønborg Poulsen
anmelder og skribent.
Annonce

★★★★☆☆ Til de lyse morgener – på bittersød udflugt med festens rus og melankoliens tomhed

Til de lyse morgener føles som lige dele teater og polterabend. Som en del af konceptet Udflugten tager Aarhus Teater publikum med på en...

To festivaler for børn i pinsen og den kommende uge

Pinse-weekenden bliver startskuddet på to festivaler for børnefamilierne. Først fylder Passage mini festivalen lystgården Flynderupgård ved Espergærde og derefter byder Teater ZeBU og Børnekulturhus...

Vejrudsigt for scenekunsten: Det er vigtigt at tage den akavede samtale

Som optakt til Living on the edge – IETM Aarhus 2023 var temaet for denne uges morgenbriefing hos Performing Arts Platform forholdet mellem Danmark,...