Del

Synapser

til 2. marts 2019

Svendborg forsamlingshus

Madteater og oplevelses-installationen Synapser giver dig smag for minder og varme erindringer i mødet med mad, musik og nye mennesker.

Det er dejligt at være gæst hos sART danseteater, som denne gang byder til madteater i Svendborgs forsamlingshus. Forestillingen begynder foran forsamlingshuset, hvor varme ildfade sørger for brændeduft og lun stemning. Et streetkøkken serverer smagfuld grøntsagssuppe med pesto-olie og græskarkerner, mens publikum står i små grupper og deler minder om smag, dufte og mad, som fx en tilskuer, der ved duften af træ mindes barndommen og faderens tømrerværksted.

Et par spillemandsmusikanter tropper op med harmonika og sange om mad, før vi går indenfor og finder plads ved borde og bænke i husets sal. Bag metalstængerne i et opsat byggestillads slås danseren (Carlos Rodas) med hverdagens mekaniserende trummerum i en betagende lille koreografi, hvor systematiske bevægelser går fra rutineprægede til tvangs-mekaniske indtil kroppen til slut kollapser – en lille reminder om, at vi engang imellem måske skal stoppe op før hverdagens hamsterhjul kører helt af sporet!

Synapser
Synapser af sArt Danseteater. Foto: Ard Jongsma

Efter dansen er der spillemandsmusik på scenen i den anden ende af rummet. Her serverer den rytmisk-stærke duo (Anders Ringgaard og Karin Norrinder) en håndfuld sange om mad og minder med klang af folkemusik og tekster fra et levet liv og historier fra virkeligheden.

Herefter kan publikum gå rundt på egen hånd og nyde de små delikatesser og fortællinger i 11 installationer. Der er fx ”ældresagen”, hvor vi får rødbedesaft og kål som er behandlet i en særlig slags saltlage, mens en ung kvinde fortæller om en fattig dame fra Svendborg, hvis mand døde i saltminerne, da han afsonede en dom for mad-rapseri.

Synapser
Synapser af sArt Danseteater. Foto: Ard Jongsma

Der er stof til eftertanke og plads til at stoppe tiden i Synapser, som balancerer et behageligt sted mellem de personlige minder og den medrivende kunstneriske oplevelse. Der er ikke meget plads i forsamlingshuset, men de får udnyttet det så fint, og forestillingen er sand lise for sjælen.

FAKTA:

sART er det første producerende professionelle danseteater på Sydfyn med base i Svendborg.

Deres kunstnerisk vision er:

At skabe danseforestillinger, der er en blanding af rå danseglæde, naivitet og nærvær.

At skabe nærkontakt med publikum.

At går tæt på det moderne menneske med sanselighed, mad og dans.

Se mere HER