Populært lige nu

”Jeg vil koreografere død, ikke det at dø” – Andreas Constantinou om himherandit’s trilogi om sorg og død

Himherandit spiller den højenergiske forestilling Carcass under KSelekt på Det Kongelige Teater. Carcass er midterste del i en trilogi, der har døden som fælles...

Open call – Teater Får302

Deadline: 2. januar 2024
Annoncespot_imgspot_img

★★★☆☆☆ Tre suveræne Sanne-sangere kan ikke redde en rodet musical

Sanne – the Musical banker årtiers hit på plads med fed musik og sangstærke performere, som ligner Sanne suverænt. Men hvem Sanne Salomonsen er forbliver uforløst i en fortælling, der roder og får udskammet en del nulevende personer.

Historien savner fokus

Sanne Salomonsen som hestepige, hundelsker og ramt af en blodprop. Jeg behøver næppe nævne efternavnet Salomonsen, før alle ved der er tale om hele Danmarks Rock-Mama. Hun har i årtier beriget os med en sangstærk stemme og imponerende star-quality – men hvad skal hun fortælle os fra scenen?

Ikke så meget kunne man fristes til at sige. For musicalen om hende liv mangler de valg, som kan begrunde, hvad vi skal have med derfra. Vi ser Sanne på turne og til fest, langt fra familien og tæt på sig selv, i pagt med musikken og ramt af en blodprop – uden vi bliver synderligt klogere på personen bag.

Sanne salomonsen
Sanne – The Musical. Foto: Miklos Szabo

Tre gange Sanne Salomonsen

Fortællingen spindes over flere årtier, fortalt med tre forskellige Sanne’r i front.

Vi møder unge-Sanne med smittende karisma i skikkelse af den gudsbenådet dygtige sanger Andrea Heick Gadeberg. Mellem-Sanne (Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen) med mod på livet og stemmekraft til at trykke den max af, og den ældre-Sanne, som bliver syg og går til genoptræning i Gry Trampedachs imponerende look-a-like fortolkning med ditto stemme-volumen. De tre Sanne’r er uden sammenligning nogle af det mest vellignende Sanner og suverænt godt syngende performere i dansk musical pt. Men uagtet det høje stemmeniveau og bandet der fænger af vellyd, så flakser forestililing. Her er 50’er karikerede familieoptrin, 80’pastel, fjollede staccato-koreografier, gigantstore dukke-dyr med vrinskende heste og halsende hunde, groteske parykker og pinlige parodier på nulevende personer.  

Sanne salomonsen
Sanne the Musical. Foto: Miklos Szabo

Nutidige personer som karikaturer

Det må fx være noget af en mavepuster for Morten Kærså at se sig selv som junk-desperat kæreste, der vil pande Sanne i gulvet med en ildrager. Eller hvad med den fordrukne eksmand, Mats Ronander, der banker Sanne, så blodet flyder, sønnen Victor, der ikke vil gå i gymnasiet, eller frisør-vennen Dennis Knudsen, der flagrer omkring med (parodi)løse håndled og imbecile forslag om en hår-kur, som opfrisker efter blodproppen. Selvfølgelig skal folk fra virkeligheden portrætteres i en biografimusical, men udover at udskamme nulevende personer, så er spørgsmålet, hvad det siger om Sanne Salomonsen? Er hun en stakkel, som får tæsk af skidt-valgte fyre? Stærk, fordi hun tør forlade dem? Eller en helgen der, umiddelbart upåvirket, svæver videre i lyset fra sin egen sangkarriere? Forestillinger kommer ikke med svar, og persongalleriet bliver aldrig stærkt nok til at give en forklaring. Hvem de er fortælles med ord, men aldrig forløst, så vi mærker følelser og personerne bag. Sanne er centrum og synger ufortrødent videre, mens hun klapper et lille føl til Sui Sui og vågner op efter blodproppen med Jeg i live. Der er kæmpet en del for at presse sangene ind i fortællingens logik, men det er langt fra hver gang at handling og sange understøtter hinanden, og flere optrin bliver ufrivilligt komiske.

Ærgerligt det ikke lykkes

Det er pokkers ærgerligt, at holdet ikke kommer i hus med en helstøbt forestilling, når de nu står med så meget fed musik og et så suverænt hold af musikere og sang-performere.  

LÆS OGSÅ: Klummen om Sanne – The Musical

Seneste

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik...

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte...

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik...

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte...

Moving Identities – lastbilchauffører og kørestole

Det tværeuropæiske residency-projekt Moving Identities blev skudt i gang...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer er chefredaktør af ISCENE.dk og tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik jubilæumsdag, som ingen andre fungerende teatre i Danmark kan matche. Teatrets 200-års jubilæum fejres med...

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på, hvad der...