Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Alexander Mayah Larsen bliver ny direktør for Blaagaard Teater

Den 33-årige skuespiller Alexander Mayah Larsen tiltræder stillingen som teaterdirektør for Blaagaard Teater den 1. januar 2025. Det skriver Blaagaard Teater i en pressemeddelelse.

Alexander Mayah Larsen er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i København i 2019, og han debuterede som dramatiker på Blaagaard Teater (dengang Teater Grob) med forestillingen Som brødre i foråret 2021. Samtidig debuterede han som forfatter med digtsamlingen Kongen leve på Gyldendal.

Annonce

Alexander Mayah Larsen har modtaget flere priser og udmærkelser for sit virke, både som skuespiller og som dramatiker. I 2022 modtog han en talentpris ved Årets Reumert for sit arbejde med Som brødre. I 2023 modtog han Lauritzen Fondens Believe in you-talentpris samt Danske Dramatikeres manuskriptpris. 

Et teater for alle

Siden 2022 har Alexander Mayah Larsen været en del af skuespillerensemblet på Mungo Park i Allerød. Den 1. januar 2025 tiltræder han som ny direktør for Blaagaard Teater og han udtaler i dagens pressemeddelelse: 

“Jeg ønsker at skabe et teater for alle på tværs af alder, køn og etnicitet. Publikum skal føle sig genkendt på scenen og blive mødt i øjenhøjde. Vi skal være et teater i bevægelse, ligesom samfundet og verden, og vi skal afspejle det, der sker lige for næsen af os og i samfundets skjulte lag og afkroge. Vi skal gøre plads til nye stemmer, og fortælle de historier, der sjældent er plads til på scenen. Vi skal turde insistere på at undersøge teatrets form og muligheder. Jeg glæder mig til at bygge ovenpå de grundsten, der allerede er lagt, og fortsætte den vigtige og vedkommende rejse, som teatret er i fuld gang med.“

Producent Mie Kanø fortsætter som konstitueret teaterdirektør for Blaagaard Teater frem til Alexander Mayah Larsen tiltræder. Mie Kanø står sammen med teatrets administrative leder, Aline Storm, for den daglige drift.

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...