Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Projekt undersøger krydsfeltet mellem kunst, forskning og mental trivsel

Torsdag i den kommende uge kan interessede få en smagsprøve på et helt nyt teaterunivers på Refshaleøen, når projektet med titlen Embracing the Root undersøger krydsfeltet mellem kunst, forskning og mental trivsel. 

Scenekunstprojektet Embracing the Root er et internationalt kunstprojekt med rødder i New York, som nu også kan opleves i Danmark. Universet kulminerer i en forestilling med premiere til september, men allerede torsdag den 16. maj kan man opleve en teaser og møde nogle af projektets involverede forskere og fagprofessionelle.

Annonce

Embracing the Root

Embracing the Root er en musikdramatisk forestilling skabt af skuespiller, sanger og iværksætter Lotte Arnsbjerg og New York-komponist Carman Moore i samarbejde med scenograf, dukkebygger og instruktør Rolf Søborg Hansen.

Arnsbjerg og Moore har dannet kreativt makkerskab gennem de sidste 15 år og har bl.a turneret i Danmark og USA med forestillingen Pigen Under Vandet: En autobiografisk forestilling om transformation fra seksuelle overgreb i tidlig barndom til styrket liv. Embracing the Root tager nu visionen om transformation til et kollektivt perspektiv og resulterer i 15 forestillinger ved Metropolis Annex med premiere 17. september 2024. Derfra føres projektet videre til samarbejde med partnere i USA, Europa og øvrige verden. 

Forestillingen fortæller historien om en forsker, der midt i et ambitiøst projekt om stress selv oplever mentalt og fysisk kollaps, og må indlægges på psykiatrisk hospital. Forestillingen anvender dukker, musik, stemmer og dans i formidlingen af svære følelser og den transformation, hovedpersonen gennemgår. 

Krydsfeltet mellem kunst og forskning

Embracing the Root sætter fokus på mental trivsel som værende uløseligt forbundet med klimakrisen. Forestillingen bruger kunsten som brobygger mellem samfundsressourcer og til at skabe nær forbindelse til, hvad bæredygtighed kan være – både for det enkelte menneske og for fællesskabet.

Forestillingen er stærkt inspireret af kvantefysikken og samarbejder med førende forskere og fagprofessionelle for mere sammenhæng mellem teori og liv i praksis. Med projektet skabes oplevelsesrum, der sætter mennesker i kontakt med, hvordan vi egentlig har det – og hvordan vi gennem naturen i os selv og omkring os, kan komme tættere på forståelsen af forbundethed, som en forskningsbaseret realitet. 

Udover smagsprøver på Embracing the Root-forestillingen byder eventet den 16. maj blandt andet på koncert med Kira Skov Trio og en helt speciel croquis model: multihandicappede Jeppe Forchhammer og hans to (med-nøgne) handicaphjælpere. 

Se hele programmet for eventen her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce