Del

I lørdags blev der uddelt to priser i forbindelse med Horsens Teaterfestival. Horsens Børneteaterpris 2019 gik til Teater Hils din mor for deres store arbejde med at skabe opmærksomhed og ligestilling for LGBT+ personer, og Danske Dramatikeres Manuskriptpris gik til Magnus Iuel Berg for manuskriptet til Finn og de Fem Fajl.

Med Horsens Børneteaterpris uddeles 25.000 kr. til en person, et teater eller en gruppe personer, der har gjort sig bemærket med en indsats for at fremme det professionelle børne- ungdomsteater.

I år var det Teater Hils din mor, der modtog prisen for deres store arbejde med at fremme forståelsen for og accepten af LGBTI+-personer på lige fod med majoriteten gennem deres forestillinger.

LÆS OGSÅ: “Jeg er også blevet kaldt bøsserøv”

Aftenens anden pris blev uddelt af Danske Dramatikere, der med Manuskriptprisen ønsker at sætte fokus på det gode manuskript som et af de uundværlige elementer i den gode forestilling for børn og unge. I år var det Magnus Iuel Berg, der modtog prisen for prisen for Zangenberg Teaters Finn og de Fem Fajl. Prisen gives for til en tekst, hvor dramatikerens stemme klinger originalt og blander sig selvstændigt i scenekunstens udtryk.

Magnus Iuel Berg er uddannet fra Den Danske Scenekunstskoles linje i Dramatisk Skrivekunst i Aarhus i 2016 og modtog Årets Reumert talentpris i 2018 for sin replikstærke gennemlysning af soldater efter krigen i I støvet fra regnen på Teater Grob.

LÆS OGSÅ: Reumertprisen 2018: Forrygende fejring af dansk scenekunst

Horsens børneteaterpris
Magnus Iuel Berg modtog Manuskriptprisen, men kunne ikke selv være der, så prisen blev modtaget af Teaterchef for Zangenbergs Teater Thea Kulavig og instruktør Niels Erling. Pressefoto

Manuskriptprisen er på 15.000 kr. og skabt i samarbejde med Dramatiker Væksthus og Horsens Teaterfestival.

Læs mere om priserne her

Læs mere om Teater Hils din mor her