Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Aflysning af Horsens Teaterfestival kan få fatale konsekvenser for branchen

”Vi er målløse over, at Horsens kommune aflyser Horsens teaterfestival” lød det i går fra Dansk Teaters direktør Peter Mark Lundberg, efter at Horsens Kommune – blot to dage før afholdelsen af årets store børne-/unge-teaterfestival – lukkede festivalen ned.

Og man kan næsten heller ikke være andet end målløs. Lytter man til eksperterne, så er det ikke i teatret men i bylivet, smitten lige nu spredes. ”Der er en klar sammenhæng mellem genåbning af barer og antal smittede,” fortæller professor i eksperimentel virologi Allan Randrup til nyhederne.tv2.dk, efter regeringens seneste corona-restriktioner blev præsenteret tirsdag.

Så hvorfor denne nedlukning? Selvfølgelig skal smittetallet ned, men vel ikke ved at lægge en i forvejen trængt branche i graven. En branche, som ikke står på listen over smittefarlige steder. En branche for hvem det er fuldstændigt afgørende, at der er et fælles forum, hvor årets forestillinger kan præsenteres, så de kan købes til turné.

Hvor skal kunstnerne nu præsentere deres værker? Horsens Teaterfestival var indtrådt som redningsaktør for den aflyste Aprilfestival. Aflysningen får fatale konsekvenser for de mange turnédrevne grupper og teatre, hvis fremtid nu synes endnu mere usikker, når det økonomiske eksistensgrundlag trækkes bort. Det er altså mange arbejdspladser, der er tale om, hvis politikerne skulle være i tvivl. Og så har vi endda slet ikke talt om al den nye kunst, der ikke får et bredt, nyt publikum, og derfor ikke kan åbne verden op på ny, være med til at pege frem mod nye tendenser og styrke den scenekunstneriske udvikling.

Hvordan matcher en så radikal nedlukning det faktum, at vi står tæt pakket i myldretidstog og presses ned side om side på smalle flysæder? Jeg savner en legitim forklaring, der understøtter de benhårde beslutninger, som kunsten og kulturen underlægges i disse tider.

Mens vi venter på den forklaring, kan du på ISCENE.dk læse om alle de fantastiske og fængende tiltag, som scenekunsten – mod alle odds – vedbliver med at producere og sætte op på landets mange scener. 

Seneste

C!CAF 2024 – et udsnit af samtidscirkus netop nu

Tredje version af Copenhagen Circus Arts Festival (C!CAF) er...

Ny leder for Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunsts nuværende administrative leder, Anne Dalby, skifter...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

C!CAF 2024 – et udsnit af samtidscirkus netop nu

Tredje version af Copenhagen Circus Arts Festival (C!CAF) er...

Ny leder for Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunsts nuværende administrative leder, Anne Dalby, skifter...

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer, chefredaktør ISCENE. Tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

C!CAF 2024 – et udsnit af samtidscirkus netop nu

Tredje version af Copenhagen Circus Arts Festival (C!CAF) er netop løbet af stablen med forestillinger i Den Grå Hal og aktivitetsprogram med workshops, oplæg...

Ny leder for Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunsts nuværende administrative leder, Anne Dalby, skifter rolle til daglig leder, og bestyrelsen vælger at oprette to nye stillinger til at booste...