Populært lige nu

★☆☆☆☆☆ Tivolirevyen 2023 – ideforladt og pinligt selvsmagende

Tivoli genopliver atter havens revytradition. Det skulle de nok have undladt. Der er meget langt mellem snapsene i Tivolirevyen 2023, der mest består af...

København Danser vil redde verden med scenekunst

Duoen Ulrik Birkkjær og Thomas Mieth står bag det succesfulde initiativ, festivalen København Danser. Formålet er at udvælge de bedste internationale dansekompagnier og åbne...

Afgangsreading: Nye dramatikere med sædekomedie og fantasydramatik

Dicte C. Houmøllers Udstop mor når hun dør og Nana Anine Jørgensens Fluxin drops viser spændvidden i de nye, debuterende dramatikere fra Den Danske Scenekunstskole....
Annoncespot_imgspot_img

ISCENE anbefaler: Børneteater i efterårsferien

Efterårsferien står for døren, og heldigvis ligger der mange, skønne scenekunstoplevelser og venter over hele landet. ISCENE har udvalgt en håndfuld, som kan være til glæde for børn og barnlige sjæle. Og et par bonusanbefalinger til dig, der ikke kan få scenekunst nok.

Eksperimenterende leg – Hellerup

Teater Du Milde Himmel har i samarbejde med Teater Core Act produceret forestillingen Tag en Ting, som har premiere på Experimentarium i efterårsferien.

Forestillingen Tag en Ting tager publikum med på en undersøgelse af de ting, der omgiver os i hverdagen, fx gummisko, vingummi og tøj. Publikum bliver taget med på tingenes rejse rundt i verden, tilbage til jordens grundstoffer og ind i vores hverdag.

børneteater efterårsferie tag en ting
Tag en Ting, Teater Du Milde Himmel. Foto: Jacob Stage

Tag en Ting handler om alle de ting, der omgiver os, om deres kredsløb, og om det fantastiske faktum, at jordens rigdom og vores kreativitet tilsammen har skabt alt, hvad vi har i verden omkring os. Forestillingen er både naturvidenskabelig og filosofisk, iscenesat med humor og poesi.

Tag en Ting er henvendt til børn fra 6 år. Forestillingen spiller på Experimentarium 16. – 23. oktober 2021. Læs mere her.

Impro for de små – Aalborg

På Teater Nordkraft i Aalborg har de den seneste tid budt på improteater for de 3-6-årige. Forestillingen Der var engang… har gennem efteråret spillet rundt omkring i institutioner i lokalområdet, og nu er forestillingen rykket videre til teatersalen, hvor den kan opleves frem til 24. oktober.

Der var engang… er et nyskabende teaterprojekt med to medvirkende, hvor børnene er med til at styre forestillingens gang, så oplevelsen ændrer sig afhængigt af det, der fylder i børnenes liv netop den dag. Som altid med improteater er alle forestillingerne forskellige.

Der var engang… kan opleves på Teater Nordkraft 14. – 24. oktober. Læs mere her.

Uhyggelige fortællinger – Aarhus

Hos Teaterhuset Filuren i Aarhus er der dobbelt op på uhygge, når besøgende kan vælge mellem genopsætningen af teatrets vellykkede forestilling En spøgelseshistorie fra 2018 og de fem lydfortællinger i området omkring Musikhuset, Gyselige oneliners.

efterårsferie børneteater
En spøgelseshistorie på Teaterhuset Filuren. Foto: Filuren

En spøgelseshistorie, der er til børn fra 9 år, er en rigtig gyser med fortabte sjæle og ildevarslende forvekslinger i en detaljeret og næsten filmisk scenografi. Astrid og hendes mor flytter ind i et gammelt hus langt væk fra storbyen. Astrid kæmper med at finde sig selv i alt det nye. En dag møder hun pigen Rakel. Men hvem er Rakel? Hvor kommer hun fra? Og hvem er ham naboen?

En spøgelseshistorie spiller på Teaterhuset Filuren 27. september – 18. oktober 2021. Læs mere her.
Gyselige oneliners kan opleves frem til 31. oktober 2021. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: ISCENEs anmeldelse af En Spøgelseshistorie og af Gyselige oneliners.

Fra julekalender til liveoplevelse – København

Det Kongelige Teaters traditionsrige børneballet i efteråret er i år den helt nye forestilling Dansefeber, som bygger videre på universet i DR’s magiske tv-julekalender, Julefeber fra 2020.

dansefeber efterårsferie børneteater
Dansefeber, Det Kongelige Teater. Foto: Henrik Stenberg

Dansefeber handler om Arthur, som løber rundt på fodboldbanen i skolen og spiller bold – for det gør de andre. Men det er, som om der mangler noget. Arthur ved ikke, hvad det er. Indtil en dag klassen skal i teatret og se en balletforestilling, og han er helt solgt. Klassekammeraterne synes bare overhovedet ikke, ballet er sejt. Tværtimod! Og Arthur bliver gjort totalt til grin.

Børneballetten, der er til børn fra 7 år, er koreograferet af solist ved Den Kongelige Ballet, Tobias Praetorius, og skrevet af forfatter Mette Eike Neerlin.

Dansefeber spiller på Det Kongelige Teater 13. – 19. oktober 2021. Læs mere her.

Pippi på Danmarkstour

Historien om Pippi Langstrømpe er en udødelig klassiker. Folketeatrets version af Pippi Langstrømpe er kulørt, men også tilsat et strejf af alvor og melankoli, der ikke skjuler, at Pippi savner sine forældre.

Pippi Langstrømpe
Pippi Langstrømpe på Folketeatret turné. Foto Gudmund Thai.

Pippi Langstrømpe er på turné rundt i landet frem til 12. december 2021. Den er til alle fra 6 år og op. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: ISCENEs anmeldelse af Pippi Langstrømpe

Bonusanbefalinger

Der er så mange spændende tilbud til børnefamilierne over hele landet, så her er et par ekstra forestillinger, du kan kigge nærmere på, hvis du leder efter børneteater til efterårsferien.

Limfjordsteatret byder publikum ind til den internationale, ordløse klovneforestilling Home. Den spiller på teatret på Mors lørdag den 16. oktober 2021. Læs mere her.

På Bellevue Teatret spiller den anmelderroste iscenesættelse af Lene Kaaberbøls historie Vildheks fra 10. – 23. oktober 2021. Forestillingen er henvendt til alle fra 9 år og op. Læs mere her.

Er du på Fyn, kan du lige nå at få set Odense Teaters version af Bjarne Reuters fortælling Busters verden, der spiller i Teatersalen i Odeon frem til 20. oktober. Busters verden anbefales fra 6 år. Læs mere her.

Og har du lyst til lidt eventyr, kan alle fra 5 år opleve H.C. Andersens Fyrtøjet på Aalborg Teater, hvor den spiller på Store Scene 16. – 24. oktober 2021. Læs mere her.

Seneste

Dramatiker Væksthus: “Vi udvikler ikke bare dramatikertalenter. Vi udvikler også dramatikerne som institution”

Dramatiker Væksthus tilbyder deltagerne på deres toårige forløb en...

Aline Storm bliver ny administrativ leder på Blaagaard Teater

Den 7. august 2023 tiltræder Aline Storm som ny...

★★★★★☆ The Chosen Haram – svimlende svæv i chemsexens univers

Skotske Sadiq Ali besøger Sort/Hvid med den både poetiske...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Dramatiker Væksthus: “Vi udvikler ikke bare dramatikertalenter. Vi udvikler også dramatikerne som institution”

Dramatiker Væksthus tilbyder deltagerne på deres toårige forløb en...

Aline Storm bliver ny administrativ leder på Blaagaard Teater

Den 7. august 2023 tiltræder Aline Storm som ny...

★★★★★☆ The Chosen Haram – svimlende svæv i chemsexens univers

Skotske Sadiq Ali besøger Sort/Hvid med den både poetiske...

Ny brancheforening for forestillingsledere, regissører og rekvisitører

Den 14. juni 2023 har Forenede Forestillingsledere, Regissører og...

★★★★☆☆ Revyen i Helsingør 2023 – underholdende leg med genren

Revyen i Helsingør 2023 går i år til værks...
Annonce
Annonce

Dramatiker Væksthus: “Vi udvikler ikke bare dramatikertalenter. Vi udvikler også dramatikerne som institution”

Dramatiker Væksthus tilbyder deltagerne på deres toårige forløb en mulighed for at udvikle manuskripter til børn og unge. Men hvad kan væksthuset byde ind...

Aline Storm bliver ny administrativ leder på Blaagaard Teater

Den 7. august 2023 tiltræder Aline Storm som ny administrativ leder af Blaagaard Teater på Nørrebro. Aline Storm har mere end 15 års erfaring i...

★★★★★☆ The Chosen Haram – svimlende svæv i chemsexens univers

Skotske Sadiq Ali besøger Sort/Hvid med den både poetiske og dystre queer-cirkusforestilling The Chosen Haram under CPH Stage. Det er en enkel historie, der...