Populært lige nu

”Jeg vil koreografere død, ikke det at dø” – Andreas Constantinou om himherandit’s trilogi om sorg og død

Himherandit spiller den højenergiske forestilling Carcass under KSelekt på Det Kongelige Teater. Carcass er midterste del i en trilogi, der har døden som fælles...

Open call – Teater Får302

Deadline: 2. januar 2024
Annoncespot_imgspot_img

Mungo Park modtager 600.000 til publikumsudviklende aktiviteter

Kulturministeren, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten har bevilliget midler til forskellige kunstinstitutioner. For scenekunsten betyder det, at Mungo Park modtager et beløb til publikumsudvikling, som skal videreføre teatrets pilotprojekt.

Mungo Park får et engangstilskud på 600.000 kr. Tilskuddet skal gå til Mungo Parks arbejde med at tiltrække nye publikumsgrupper, der bor i andre kommuner end de kommuner, som yder tilskud frem til 2024.

“Med bevillingen til Mungo Park sikrer vi, at teatret kan komme ud til et bredere og mindre teatervant publikum. Jeg glæder mig til at se indsatserne bære frugt og opleve, hvordan kulturen kommer ud til et endnu større publikum,” udtaler kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

Mere teater til Vestegnen

“Pengene er baseret på et omfattende stykke pilotarbejde, som Mungo Park har lavet på Vestegnen. Vi oplever, at folk kommer fra nær og fjern for at besøge teatret. Og i virkeligheden ligger vi bare en togtur væk fra store dele af området. Vi undrede os derfor over, hvorfor beboere på Vestegnen ikke kom. Vi lavede et forsøg i samarbejde med bl.a. lokale spillesteder og Taastrup Teater, hvor vi kom ud og spillede forestillinger der. Både ved at invitere publikum ind gennem ungdomsklubber og ved at stå på gaden og få fat på folk. Det var en stikprøve for at se, om nogle af dem ville komme igen. Og det ville de fleste gerne. Derfor forsøgte vi at skaffe ressourcer, så vi kontinuerligt kan tage til Albertslund og Høje-Taastrup,” fortæller Mungo Parks teaterdirektør Anna Malzer til ISCENE og tilføjer:

“Planen er, at vi skal komme med et vist antal af vores mest populære repertoireforestillinger de næste tre år. Det er en videreudvikling af det, vi har gjort i Gladsaxe de sidste mange år. Vi bringer teatret til døren og inviterer publikum indenfor. De penge, vi nu har modtaget, sikrer også et højere budget i Allerød, så vi kan lave nogle lidt vildere forestillinger. Pengene vil komme alle til gavn. Og vi vil gerne byde alle publikummer fra forstæderne omkring København om bord i scenekunsten!”

Læs mere om bevillingen her.

Seneste

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik...

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte...

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik...

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte...

Moving Identities – lastbilchauffører og kørestole

Det tværeuropæiske residency-projekt Moving Identities blev skudt i gang...
Annonce
Annonce

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik jubilæumsdag, som ingen andre fungerende teatre i Danmark kan matche. Teatrets 200-års jubilæum fejres med...

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på, hvad der...