Populært lige nu

Kære branche, vi har et fundamentalt problem!

Jeg vil gerne sige undskyld. Undskyld til min branche og mine kollegaer. Dem jeg har gået i skole med, dem jeg har arbejdet med,...

Endnu et stort tab for den danske dansescene

Flytningen af danseuddannelsen fra København til Holstebro blev - trods heftige protester fra såvel studerende og undervisere som dansemiljøet i Danmark - en realitet...

Bæredygtigt Kulturliv NU – fra scenekunstbranchen til hele kulturlivet

Den nye organisation Bæredygtigt Kulturliv NU er groet ud af Bæredygtig Scenekunst NU. Det bliver den første organisation i Danmark, der arbejder på tværs...
Annoncespot_imgspot_img

Sæson for teater i det fri – fra Shakespeare til Asta Nielsen

Sommeren står for døren – i hvert fald hvis man kigger i kalenderen – og dermed er sæsonen for teater i det fri i fuld gang. ISCENE har herunder samlet nogle af de udendørs forestillinger som inspiration til oplevelser, du kan finde rundt om i landet.

Musikalsk tragedie – Odense

Kongens Have i Odense danner den stemningsfulde ramme for Martin Lyngbos iscenesættelse og bearbejdning af Shakespeares berømte kærlighedshistorie om Romeo og Julie.

romeo og julie odense teater
Romeo og Julie, Kongens Have ved Odense Teater. Foto: Emilia Therese

Jonas Munck Hansen er komponisten bag forestillingens musik, som er skabt med inspiration i 1930’ernes italienske visetradition. 

Romeo og Julie spiller 21. maj – 15. juni 2022. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: Romeo og Julie – stram og flot version uden en klassikers dybde

Gakket Shakespeare – København

Vanen tro præsenterer Shakes og Folketeatret en gratis Shakespeare-forestilling i Ørstedparken. I år iscenesætter Thomas Hwan og Mads Riisom deres festlige version af Hamlet.

hamlet shakes
Hamlet, Shakes. Foto: Gudmund Thai

Shakes beskriver selv forestillingen som “den ondeste teaterfest (…) med outrerede kostumer og masser af skønsang, in-your-face-humor og publikumskontakt skruet op til max”.

Hamlet spiller i Ørstedparken 28. maj – 24. juni og tager dernæst til Bellahøj, Thisted, Vejle og Helsingør. Læs mere her.

Holbergs komedie – København

Hos Grønnegårds Teatret, der i år igen spiller i Odd Fellow Palæets Have midt i København, kan man se Charlotte Munksøs iscenesættelse af en af Ludvig Holbergs klassikere; Maskerade.

charlotte munksø maskerade grønnegårds teatret
Maskerade på Grønnegårds Teatret. Kostumetegninger: Marie i Dali

Maskerade er komedie om generationsopgør og forventninger til livet, om kampen mellem høj og lav, om kærlighed og berusende forelskelse – og om at klæde sig ud og hengive sig til at være sig selv eller en anden nogle nætter om ugen.

Maskerade spiller 29. juni – 27. august 2022. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: Interview med instruktør Charlotte Munksø

Asta Nielsens liv – Sophienholm

Det Flydende Teater og Teatergrad inviterer til musikalsk teater i det fri i parken ved Sophienholm. I år er det Julie Petrine Glargaards nyskrevne dramatik om den glamourøse stumfilmsdiva Asta Nielsen, der lagde verden for sine fødder.

asta teatergrad teater i det fri
Nanna Cecilie Bang spiller rollen som Asta Nielsen. Foto: Per Morten Abrahamsen

I Berlin i tiden både før og efter Første Verdenskrig formår danske Asta Nielsen, som en kvinde med visioner og kompromisløshed, at blive en af verdens største filmskuespillerinder. Men hjemme i den danske andedam er det som om, man ikke er lige så venligt stemt over for den tyskervenlige stjerne.

Asta spiller 30. juni – 6. august 2022. Derefter på Danmarksturne til 13. oktober. Læs mere her.

Gigantforestilling – Svendborg

Under DGI-landsstævnet 2022 afvikles en forestilling på Svendborg Havn, som blandt andet involverer et symfoniorkester, en pram, enorme dukker, lys, røg og hundredvis af lokale aktører.

Med afsæt i Josefine Ottesens moderne klassiker Eventyret om fjeren og rosen skaber BaggårdTeatret med Fjeren & Rosen en forestilling i megaformat. En bred vifte af det svendborgensiske foreningsliv deltager i forestillingen og hjælper med at afvikle den, og hele resten af Svendborg er inviteret med som publikum ganske gratis.

Fjeren & Rosen spiller 1. – 2. juli 2022. Læs mere her.

Holberg på en lastbil – Syddanmark

Sommeren 2022 får Teatret Møllen premiere på deres nye koncept med gratis landevejsteater i det fri, hvor en gammel lastbil omdannes til en mobil teaterscene og kører ud sommerlandskabet i Syddanmark og Schleswig.

teater i det fri
Nadia Jasmin Nielsen spiller rollen som Lucretia i Den vægelsindede, Teatret Møllen. Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

Første forestilling er Ludvig Holbergs klassiske komedie Den vægelsindede, som er en humoristisk forestilling, der handler om den indtagende, men lunefulde modehandlerenke Lucretia, der lider af svære humørsvinger, som mildest talt gør hende en lille smule utilregnelig – til stor forvirring for personerne omkring hende. 

Den vægelsindede er på turné 1. – 23. juli 2022. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: Teatret Møllen lancerer omrejsende landevejsteater

Gendigtet Molière – Odense og Aalborg

For 11. år i træk indbyder Teatret Slotsgården til skævt, fandenivoldsk, underholdende og overraskende sommerteater i slotsgården ved Odense Slot. 

misantropia teatret slotsgården
Misantropia. Pressefoto: Teatret Slotsgården

Forestillingen Misantropia, der er en fri gendigtning af Molières Misantropen, er et vanvittigt devising-komedie-format, hvor holdninger om kærlighed, etik og samfundsmoral sætter menneskets moral på spidsen.

Misantropia spiller 16. juli – 20. august 2022. Læs mere her.

Musikalsk farce af Niels Olsen – Holbæk

Museumsgården i Holbæk vil hen over sommeren være de frankofiles tilholdssted, når Sjællands Teater præsenterer Niels Olsens dramatisering af historien om Den Røde Pimpernel.

Den kendte historie om den pyntesyge, britiske overklassemand, der i det skjulte er en mesterlig fægter, der kæmper for retfærdighed, leveres som en musikalsk komedie i Joy Maria Frederiksens instruktion.

Den Røde Pimpernel spiller 5. august – 4. september 2022. Læs mere her.

Verdis Aida – Hedehusene

Hos Opera Hedeland har man i år tre chancer for at opleve Giuseppe Verdis operaforestilling Aida om den slavegjorte etiopiske prinsesse, der forelsker sig i den egyptiske hærfører Radamés.

Med det gamle Egypten som bagtæppe er Aida en tidløs historie om krig, kærlighed og forræderi. Historien er en rutsjebane af følelser fortalt gennem Verdis smukke og udtryksfulde musik.

Aida spiller 5. 12. og 13. august 2022. Læs mere her.

Hobbitten Ulvedalene
Hobbitten. Det Kongelige Teater i Ulvedalene. Foto Miklos Szabo

Desuden er det lige nu mulighed for at se eller gense Det Kongelige Teaters Hobbitten, der spiller ved Moesgaard Museum i Aarhus 20. maj – 25. juni 2022. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: ISCENEs anmeldelse af Hobbitten

Seneste

Kristian Grumme: “Publikum får en meget intim oplevelse, når skuespilleren er under en meter fra dem”

I 2021 kunne publikum for første gang officielt opleve...

Bæredygtigt Kulturliv NU – fra scenekunstbranchen til hele kulturlivet

Den nye organisation Bæredygtigt Kulturliv NU er groet ud...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Kristian Grumme: “Publikum får en meget intim oplevelse, når skuespilleren er under en meter fra dem”

I 2021 kunne publikum for første gang officielt opleve...

Bæredygtigt Kulturliv NU – fra scenekunstbranchen til hele kulturlivet

Den nye organisation Bæredygtigt Kulturliv NU er groet ud...

★★★★☆☆ Amager Revyen – kærlig lokalkolorit og kæk kant i lagkagerevy 

Amager Revyen, der holder til på Teater Plays lille...
Annonce
Annonce

Kristian Grumme: “Publikum får en meget intim oplevelse, når skuespilleren er under en meter fra dem”

I 2021 kunne publikum for første gang officielt opleve Grummes Teater, da der var premiere på den stedsspecifikke vandreforestilling Baldersbæks Stemmer. ISCENE tog en...

★★★★☆☆ Nikio og den store samurai – spændende fortælling i poetisk-filmisk iscenesættelse

I Jesper Bræstrup Karlsens Nikio og den store samurai er der ikke noget, piger ikke kan. Uanset hvad normerne foreskriver. Netop det, og den...

Bæredygtigt Kulturliv NU – fra scenekunstbranchen til hele kulturlivet

Den nye organisation Bæredygtigt Kulturliv NU er groet ud af Bæredygtig Scenekunst NU. Det bliver den første organisation i Danmark, der arbejder på tværs...