Populært lige nu

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Dramatikken findes

Holdet på Dramatikkens Hus har sendt denne replik til debatten om dansk dramatik kontra dansk litteratur, som blev rejst på ISCENE tilbage i september...
Annoncespot_imgspot_img

Teater Grob skifter navn til Blaagaard Teater

Teater Grob bliver til Blaagaard Teater og skifter i den forbindelse sin tidligere hyperrealistiske profil ud med en mere eksperimenterende og mangfoldig profil. Blaagaard Teater ønsker at stille skarpt på den farverige, nuancerede og sammensatte verden, vi lever i, og være et transformativt teater, der med fiktionens virkemidler, præsenterer autentiske fortællinger.

Siden år 2009 har Teater Grob haft adresse på Nørrebrogade 37, og sidst i august skifter teatret navn til Blaagaard Teater.

Udforske nye måder at lave teater på

”Vi er inspireret af den verden, vi ser, når vi kigger ud ad vinduet. Det, vi ser, er en bydel, hvor det lokale og globale blander sig med hinanden – og forskellige mennesker og kulturer mødes. Den energi og mangfoldighed vil vi indfange på Blaagaard Teater. Derfor er tiden inde til et nyt kapitel på Nørrebrogade, der afspejler det teater, vi er i dag og gerne vil være i fremtiden. Et teater, der præsenterer historier fra de mange forskellige og fascinerende stemmer, der findes i Danmark, og som repræsenterer alle de ansigter og kroppe, vi ser i samfundet. Det transformative teater giver publikum mulighed for at opdage nye, ukendte perspektiver på vores fælles virkelighed,” siger teaterdirektør Sargun Oshana.

Med sit nye navn vil Blaagaard Teater udforske nye måder at lave teater på, invitere nye kunstnere på scenen og nye publikumsgrupper ind i salen. I den kommende sæson kan publikum blandt andet opleve et oneman-show om at blive verdens bedste far i Dobbelt V, en bagedyst om at ælte berøringsangsten væk i Baking Race og en ny generationsstemme i Den Anden Arabiske Kvinde, der løsner sig fra det fængslende fordomsfyldte blik og træder ind i en ny frihed. Derudover vælter naturens og katastrofens poesi frem i Tilbage til for evigt, to brødres kamp og kærlighed til deres ophav skildres i Som BrødreKannibalen viser os et altomsluttende mørke og en makaber kærlighed, og kultgyseren Imperiets Tropper forvrænger vores fjendebilleder. Sæsonen byder også på livepodcast, teaterfestival og afro-dansk dramatik.

Hvorfor Blaagaard Teater? 

Teatrets nye navn trækker tråde tilbage til 1700-tallet, hvor Blågård Slot blev opført på Nørrebro med blåglaserede tegl på taget, deraf navnet. I løbet af de næste over 300 år har slottet blandt andet været et fristed for landets kongelige, klædefabrik, lærerseminar og senest teater, indtil bygningen brændte i 1833. Omridset af det gamle teater er stadig tydeligt i baggården til Blaagaard Teater. 

Nørrebrogade 37 har gennem tiden huset forskellige teatre. I 1912 blev Nørrebro Biograftheater opført, i 1980 overtog Københavneren bygningen, i 1995 var det Kaleidoskop, der gav bygningen videre til Teater Grob i 2009. 

Blaagaard Teater står altså på både et historisk og scenekunstnerisk fundament og sætter fra 2022 scenen for den historie, vi skriver lige nu.  

Navneskiftet fra Teater Grob til Blaagaard Teater træder i kraft den 24. august 2022 med en lanceringsfest på teatret, Nørrebrogade 37.

Seneste

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Ina-Miriam Rosenbaum modtager Teaterpokalen 2023

Foreningen Danske Teaterjournalister har i går kåret årets modtagere...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som havde premiere i 2019. Tivolis Balletteater og balletbørn fejer blidt og yndefuldt over scenen med...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform," skriver lektor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024