Populært lige nu

★★★★☆☆ Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet – råt, scenisk opråb

Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet på Aalborg Teater giver krop til Glenn Bechs manifest i en poetisk, rørende og kompromisløs forestilling forløst af...

The female gaze i horrorformat – interview om Den anden på Sydhavn Teater

Performer Katrine Leth og scenograf Freya Sif Hestnes undersøger kærlighedens komplekse natur i deres horror-inspirerede forestilling DEN ANDEN, der er aktuel på Sydhavn Teater....

Open call – Teater Får302

Deadline: 2. januar 2024
Annoncespot_imgspot_img

Drømmestipendier til talentfulde børn og unge

Statens Kunstfond åbner igen for, at børn og unge med et særligt kunstnerisk talent kan søge et Drømmestipendiepå 10.000 kr. 

Unge kunstneriske talenter i alderen 13 til 17 år har nu igen mulighed for at søge Kunstfondens og Kulturministeriets Drømmestipendie og dermed få 10.000 kr. til at gøre deres kunstneriske drømme til virkelighed. Den eller de unge kunstnere skal lave ansøgningen sammen med en samarbejdspartner, der samtidig indstiller den/de unge til stipendiet. 

Samarbejdspartnere kan fx være den lokale kulturskole, musikskole, dramaskole, billedskole, filmskole, animationsskole, forfatterskole, ungdomsskole eller andre lignende institutioner og foreninger. Det kan også være private undervisere inden for arkitektur, billedkunst, film, kunsthåndværk og design, litteratur, musik, scenekunst eller tværgående og nye kunstformer, herunder digitale udtryksformer.

Mentorforløb og teaterproduktion

I den seneste ansøgningsrunde fik 20 talentfulde unge et Drømmestipendie. Man kan søge til aktiviteter, der sætter talentudvikling i spil, kunstnerisk skabelse fx udgivelser og værker, studieture, mentorforløb, coach eller særlige kurser inden for kunstarten.

Der er frist for ansøgninger den 28. oktober 2022 kl. 14.00. Unge, der tidligere har modtaget et Drømmestipendie, kan ikke søge til samme projekt igen.

Fakta om Drømmestipendier 

Hvis man søger et Drømmestipendie, kan man fx få midler til:

  • Talentudvikling og talentfremme gennem forskellige aktiviteter.
  • Kunstnerisk skabelse, udgivelser og værker.
  • Studieture med det formål at fremme den kunstneriske udvikling. Det kan for eksempel være et kursus med en udenlandsk underviser.
  • Mentorforløb, coaching eller særlige kurser inden for den specifikke kunstart.

Læs mere om Drømmestipendier og hvordan man søger her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Dansk Teater 300 År lukker og slukker

Efter en veloverstået fejring af 300-året for dansk scenekunst i efteråret 2022, kunne Foreningen Dansk Teater 300 År endegyldigt lukke ned i den 22....