Populært lige nu

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6. - 8. maj. Her stimler indkøbere fra 16 forskellige nationer sammen i Aarhus for at...

De nominerede til Årets Reumert 2024 – få overblikket her

De nominerede til Årets Reumert 2024 er i dag blevet offentliggjort med et bredt felt af genrer og produktioner fra hele landet repræsenteret. Som...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...
Annoncespot_imgspot_img

Cantabile 2 udforsker forførelsens ritualer i samarbejde med Libertivore

Egnsteatret i Vordingborg, Cantabile 2, arbejder for tiden på produktionen af forestillingen BRØL, som er en co-produktion med det anerkendte, franske dansekompagni Libertivore, der instrueres af koreograf Fanny Soriano.

Det franske dansekompagni Libertivore arbejder mangefacetteret, men har især fokus på det publikumsinddragende i deres aktiviteter.

Annonce

Cantabile 2s fascination af Libertivores særegne, kunstneriske univers startede tilbage i 2019, da Nullo Facchini så soloforestillingen Ether, og derefter bragte den hjem til Waves Festivalen. Selvom det var en enkel forestilling, var mange tilskuere bjergtagede af den unge kvinde, der yndefuldt bevægede sig svævende i luften på en skulpturel gren hængende fra et af de gamle træer på ruinterrænet.

Cantabile 2 og Libertivore

Til Waves Festival i 2021 blev kompagniet igen inviteret, og denne gang også med den noget større forestilling Fractales, der vistes indendørs på Vordingborg Teater. 

For Cantabile 2 har det været nærliggende, at Vordingborg Kommunes publikum skulle have mere af Libertivores poetiske og visuelle kunstneriske univers. Derfor opstod ideen om at skabe et samarbejde omkring en helt ny produktion, som kan præsenteres på Vordingborg Teater, og derved give publikum mulighed for at uddybe mødet med Libertivore ved forestillingen BRØL.

De medvirkende besøger Vordingborg og indtager teatersalen på Vordingborg Teater for at udvikle og øve forestillingen i en intensiv arbejdsperiode, som efterfølgende vil videreudvikles ved arbejdsophold flere steder i Europa.

LÆS OGSÅ: Nycirkus står på tærsklen til et opsving

Hybrid mellem cirkus og dans

Coproduktionen BRØL udforsker forførelsens ritualer gennem et nøje koreograferet scenesprog, hvor kærlighedens barske og skrøbelige natur udfoldes i et visuelt og magisk univers. Forestillingen opføres i en hybrid mellem nycirkus og moderne dans.

Instruktør Fanny Soriano fortæller i et interview til New York Times, hvordan hun gennem cirkusverdenen endte med at udvikle sit eget danseteater. Hun elsker teknik, men personen, som udfører det, skal være synlig, man skal kunne mærke deres sjæl, siger hun. Måske er det netop derfor, at publikum ofte bliver rørte af forestillingerne fra Libertivore.

BRØL spiller i Vordingborg 17. – 19. marts 2023. Læs mere her.

Læs mere om Libertivore her.

Seneste

Alexander Mayah Larsen bliver ny direktør for Blaagaard Teater

Den 33-årige skuespiller Alexander Mayah Larsen tiltræder stillingen som teaterdirektør for...

★★★★☆☆ ZøvnZaun – begavet kapitalistisk drømmerejse

CuntsCollective og TBA Performance Group

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Alexander Mayah Larsen bliver ny direktør for Blaagaard Teater

Den 33-årige skuespiller Alexander Mayah Larsen tiltræder stillingen som teaterdirektør for...

★★★★☆☆ ZøvnZaun – begavet kapitalistisk drømmerejse

CuntsCollective og TBA Performance Group

Projekt undersøger krydsfeltet mellem kunst, forskning og mental trivsel

Torsdag i den kommende uge kan interessede få en...

Tre musikalske performances, du kan opleve på SPOR festival 2024

SPOR festival i Aarhus starter om to uger. Festivalen...
Annonce
Annonce

Alexander Mayah Larsen bliver ny direktør for Blaagaard Teater

Den 33-årige skuespiller Alexander Mayah Larsen tiltræder stillingen som teaterdirektør for Blaagaard Teater den 1. januar 2025. Det skriver Blaagaard Teater i en pressemeddelelse. Alexander Mayah Larsen...