Populært lige nu

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

HamletScenen søger produktionsansvarlig

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Annoncespot_imgspot_img

Performing Landscapes Laboratorium – seminar om kunstens rolle i en økologisk krise

Sidst i januar inviterer Metropolis til seminaret Performing Landscapes Laboratorium – kunst, natur og mennesker i et økologisk trekantsdrama. Her stilles spørgsmålet, hvad er kunstens rolle og potentiale i en tid med akut økologisk krise?

Programmet for Performing Landscapes Laboratorium byder på ca. 40 kunstnere, kuratorer og forskere, der sætter fokus på relationen mellem kunst, natur, landskab og mennesker. Hvordan kan vi leve og skabe mere bæredygtigt og i ligeværdigt samspil og samhørighed med vores omgivelser?

Laboratoriet er for alle, der interesserer sig for kunst, natur og klima, hvad end det er som kunstner, fagfælle, studerende, forsker eller borger.

LÆS OGSÅ: Den Umulige Samtale bringer mennesker sammen om naturen – hvis de vil

Seminar i naturen

Performing Landscapes Laboratorium er et feltlaboratorium, der forener praksis og teori. Fagfolk fra ind- og udland reflekterer over, hvordan kunsten og kunstnere agerer og kan agere på baggrund af klodens aktuelle tilstand, mens en række kunstnere inviterer os til at tage del i deres kunstneriske praksis for at sætte form og følelser på det, vi taler om – for at lade os mærke på egen krop, hvad kunsten kan.

den umulige samtale talking landscapes metropolis
Den Umulige Samtale da Talking Landscapes besøgte Bornholm. Foto: Maja Kristine Christensen

Som deltager må du huske den varme uldtrøje, for måske bliver du inviteret ud i landskabet på Refshaleøen for at vandre, mærke, grave, synge, skrive… Ved slutningen af dagen samles op på dagens erfaringer og indlæg med en åben samtale for at ane de større perspektiver og sammenhænge.

Danske og udenlandske stemmer

Performing Landscapes Laboratorium afholdes på Refshaleøen den 26. – 27. januar. Her kan du bl.a. møde udenlandske navne som prof. Mark Cheetham fra University of Toronto, forfatter til Landscape into Eco Art, prof. Kirsten Swenson, som er redaktør for Critical Landscapes: Art, Space and Politics, og associate professor og kunsthistoriker Susan Ballard fra University of Wellington, forfatter til Art and Nature in the Anthropocene. Også Helsinki Biennalen, som er frontløbere inden for bæredygtig kuratering og kunstnerisk/økologisk ansvarlighed, deltager.

Performing Landscapes Laboratorium
Foto: Thomas G. Bagge

Fra de danske kredse deltager bl.a. prof. Nils Ole Bubandt fra Aarhus Universitet, forfatter til Antropocæn – historien om verden af i morgen og redaktør på Arts of living on a Damaged Planet, ass. prof. Solveig Gade fra Københavns Universitet, der i sin aktuelle forskning arbejder med den økologiske krise som en omsorgskrise, og kunstredaktør fra Information Maria Kjær Themsen, forfatter til Berørt – om dansk kunst i det nye årtusinde.

LÆS OGSÅ: Talking Landscapes i kommunale bæredygtighedsstrategier

Deltagelse i Performing Landscapes Laboratorium er gratis, men der er egenbetaling til forplejning inkl. frokost. Læs mere om seminaret her.

Laboratoriet udspringer af det treårige projekt Metropolis Landskab støttet af Nordea-fonden og henter erfaringer fra Walking Landscapes 2021 og Talking Landscapes 2022 og peger frem mod Performing Landscapes 2023, der skaber en række kunstneriske produktioner i 10 landskaber landet over i løbet af sommeren.

150 Metropolis Landskab-kunstnere har skabt kunst i, til og med landskaber i 2021 og 2022, og deres erfaringer indgår både som en del af laboratoriet og gennem videoinstallation med deres performative vandringer.

Seneste

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er...

Managing Discomfort – flot varieret festival over to måneder

Performancefestivalen med det foruroligende navn Managing Discomfort er netop...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er...

Managing Discomfort – flot varieret festival over to måneder

Performancefestivalen med det foruroligende navn Managing Discomfort er netop...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for,...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan...
Annonce
Annonce

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere være priskategorier, som peger på køn i Årets Reumert-show. I stedet indføres to nye kategorier,...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er blevet afviklet i Esbjerg i løbet af den forgangne uge med masser af oplevelser for...

Managing Discomfort – flot varieret festival over to måneder

Performancefestivalen med det foruroligende navn Managing Discomfort er netop afsluttet efter lidt over to måneder med to forestillinger om ugen. Festivalen, der er arrangeret...