Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...
Annoncespot_imgspot_img

Festivaler – nu er de første programmer klar

Nogle af årets første festivaler har nu offentliggjort deres programmer. Se hvad du kan glæde dig til at opleve på CPH Stage og ILT Festival i 2023.

Forbudte følelser og fest på CPH Stage

Årets program for CPH Stage, der også bliver festivalens 10-års jubilæum, indeholder lidt af hvert fra ind- og udland. Blandt de internationale bidrag fremhæver festivalen selv den anmelderroste, skotske forestilling The Chosen Haram, der er en queer nycirkus performance om sociale og kulturelle barrierer. Og Det Grønlandske Nationalteaters interaktive The Traveller, som inviterer publikum med på en
sanselig rejse.

The Chosen Haram kan opleves på CPH Stage 2023. Foto: Max Crawford
The Chosen Haram kan opleves på CPH Stage 2023. Foto: Max Crawford

Blandt årets danske bud findes også forbudte følelser, når Kannibalen, med Morten Burian bliver genopsat på Det Kongelige Teater i en mørklagt sal, hvor publikums sanser skærpes, mens den bestialske kærlighedshistorie udvikler sig.

LÆS OGSÅ: CPH Stages internationale indsats sætter fokus på kunstnere fra Grønland og Færøerne

I den mere festlige ende af skalaen byder CPH Stage på Work Bitch af Akt1, som
tager afsæt i Britney Spears’ frigørelse, på danseforestillingen The YouTuber af The
Nordic Beasts, hvor en mordgåde skal opklares, og på Folketeatrets traditionsrige format SHAKES, der denne gang tager humoristisk fat i Shakespeares Stormen i H.C. Ørstedsparken. Publikum får også mulighed for at tage på en bustur rundt i byen, når Aarhus Teater præsenterer forestillingen Til de lyse morgener, som dykker ned i menneskets behov for eskapisme, fællesskab og fest.

CPH Stage afholdes 1. – 10. juni 2023. Se hele programmet her.

LÆS OGSÅ: CPH Stage fejrer 10-års jubilæum med nyt samarbejde med Det Kongelige Teater 

Kæmpe løbebånd og karnevalsshow på ILT Festival

Også ILT Festival har tilføjet endnu et par forestillinger til årets program. Publikum kan således glæde sig til Runners, hvor fire dansere og to musikere får os til at reflektere over livet i en verden, hvor alting går stærkt. På et ekstraordinært stort løbebånd, løber dansere og musikere næsten et helt maraton under forestillingen, der får os til at gruble over begrebet tid og over måden, vi bevæger os igennem tiden på. 

Runners. Foto: Lukáš Bíba
Runners kan opleves på ILT Festival 2023. Foto: Lukáš Bíba

Dertil kommer det vanvittige karnevalsshow Perform Tom Waits, hvor vi oplever en tid med det farverige repertoire af det ukategoriserbare amerikanske musikikon Tom Waits. Ved hjælp af næsten 100 genstande og opfundne instrumenter optræder seks multiinstrumentalister sammen. De bytter instrumenter og vokaler, de sætter fingre mellem strengene, eger i hjulene og reb om halsen. De skaber en begivenhed, der er mere et karnevalsshow eller et musikalsk cirkus end bare en koncert. 

ILT Festival afholdes 14. – 18. juni 2023. Se hele programmet her.

LÆS OGSÅ: Programmet for ILT Festival 2023 har mennesket i centrum

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med...

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og rum i en verden af mudder, vand, urjordiske norner, fallerede fiskere og entreprenante politikertyper. Den...