Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Jakob Tekla Jørgensen er ny direktør for Kolding Egnsteater

Den 1. juni får Kolding Egnsteater ny direktør. Det bliver den 48-årige teaterleder Jakob Tekla Jørgensen, der stiller sig i spidsen for teatret, der har været uden direktør siden november sidste år.

Kolding Egnsteater har været gennem en svær periode både økonomisk og organisatorisk, men med udpegningen af den nye direktør satser teatret på at lægge denne tid bag sig. Jakob Tekla Jørgensen, der i 10 år var leder af Teater Nordkraft i Aalborg, og tidligere har været formand for Dansk Teater, kommer aktuelt fra en stilling som Scenekunstnerisk Udviklingskonsulent i Viborg Kommune, hvor han som leder af White Hole Theater udviklede nye digitale teaterformater.

Bestyrelsesformand Lars Bonderup Bjørn udtaler:


“Det er noget af et scoop for Kolding Egnsteater, at Jakob har sagt ja til stillingen som direktør. Hans vision for teatret, hans erfaring med teaterdrift og hans omfattende kendskab til teaterlandskabet er netop den profil, teatret har brug for lige nu.”

Jakob Tekla Jørgensen har ud over sin erfaring som teaterleder siddet i en lang række bestyrelser for teatre og kulturinstitutioner, bl.a. Aarhus Teater, Teatret Møllen, CPH Stage, Udviklingsplatformen, Don Gnu og Aalborg Operafestival. Han var en af de drivende kræfter bag fusionen af de to organisationer Teatrenes
Interesseorganisation og Danske Teatres Fællesråd i foreningen Dansk Teater. Også i Aalborg ledede han i 2010 en fusion af Jomfru Ane Teatret og Jako-Bole Teatret i skabelsen af det helt nye teater, Teater Nordkraft.

Jakob Tekla Jørgensen er ny direktør for Kolding Egnsteater
Kolding Egnsteater. Foto Signe Højlund Koch.

Jakob Tekla Jørgensen udtaler:

“Jeg kan godt lide en udfordring. Det er ikke nogen hemmelighed at Kolding Egnsteater har været gennem en turbulent periode. Men teatret har et godt fundament med dygtige medarbejdere, en visionær bestyrelse, et engageret publikum og ikke mindst en dejlig teaterbygning centralt i byen. Og Kolding er en kulturby! Jeg er oprindeligt fra Fyn og har været fire år i Haderslev, så det falder mig let at forstå folkesjælen i Kolding. Jeg glæder mig til at komme i gang.”

Den nye direktør har været tilknyttet teatret som kunstnerisk konsulent i foråret. Et samarbejde som alle parter altså blev så glade for, at det nu fortsætter på mere permanent basis.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...