Populært lige nu

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6. - 8. maj. Her stimler indkøbere fra 16 forskellige nationer sammen i Aarhus for at...

De nominerede til Årets Reumert 2024 – få overblikket her

De nominerede til Årets Reumert 2024 er i dag blevet offentliggjort med et bredt felt af genrer og produktioner fra hele landet repræsenteret. Som...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ Odsherred Sommerrevy 2023 er helt sin egen

Odsherred Sommerrevy 2023 er allerede i sit andet år blevet en kærkommen tradition. Teksternes kvalitet veksler, men revyen som helhed er gennemsyret af holdets helt egen skæve tilgang til genren, der får den til at skille sig ud i mængden.

Odsherred Sommerrevy kom godt fra start sidste år med sin særlige kombination af poetisk sødme, grovkornet satire og musikalitet båret af et skønt heterogent hold, hvor der også var plads til instruktør og scenemester på scenen. Det er der også i år, hvor holdet stiller endnu stærkere med tilføjelsen af Anette Støvelbæk.

Annonce
Odsherred Sommerrevy 2023
Odsherred Sommerrevy 2023. Foto Anders Christian Hansen.

Kysser revyens stjernehimmel

Revydirektør Frede Gulbrandsen identificerer sig fortsat som nordmand og har også i år et par causerende indslag om barndomsminder og nutidsomgang med revyens nærområde. Scenemester Katrine Skjoldelev synger atter med og giver denne gang også en dejlig tongue in cheek-scene, hvor udskiftningen af ordet hund med mand giver smørrede grin. De tos entreer giver en afslappet personlig sommerstemning, der smitter langt ud over scenekanten.

Særligt første del kysser revyens stjernehimmel med tempo, dynamik og originale tekster. Rikke Bilde er selvfølgelig tilbage med sin hardcore Mette Frederiksen, der denne gang keder sig og kommer i håndgemæng med Anette Støvelbæks kronprinsesse Mary om et potentielt nyt job som Danmarks Dronning, når nu NATO glippede. Skældsord og håndmadder flyver gennem luften, og de to damer har intet at lade hinanden høre om perfiditeter og magtbegær.

Odsherred Sommerrevy 2023
Odsherred Sommerrevy 2023. Foto Anders Christian Hansen.

Mette, Løkke, Ellemann… måske

Rikke Bilde er underskøn som patosfyldt, muggen IRMA-pige i Jantzens & Aagaards skarpe tekst til Lady Gagas Shallow med Kristian Holm Joensen vimsende rundt som suicidal danser i blåt strutskørt i baggrunden. Hun er elskelig i den lidt tynde tekst om Høje Tåstrup-drengen Agron, der “går ind i folk med sutsko på”. Hun sparker sangligt røv i sin egen Alle mine mænd (og det er mange, kan vi hilse og sige), og brillerer atter som træskoklædt bums i Anette Støvelbæks parafrase over Kasper, Jesper og Jonatan, 3 idioter.

De tre idioter er Mette, Løkke og måske Ellemann. Ædende ond satire, der kun overgås af første akts Giv en hånd (Jantzen & Aagaard), der naturligvis handler om at give mere til de rige i hele ensemblets herlige parodi på 80’ernes støttesange med dertil hørende udpinte fraseringer og stønnende åh, ja’er.

Anette Støvelbæk er dampende god som sexhungrende psykolog, men endnu bedre som mishandlet hustru med grønne fingre i Linn Skåber og Jantzens & Aagaards smukt-morbide Blomstervise. Hun rammer også underspillet rent i Niels Ellegaards naive, men stærke afhandling af tidens identitetsagenda, Kasser. Vi putter hinanden og os selv i stadigt flere kasser. Måske kunne vi nøjes med én med mærkatet “Menneske”.

Odsherred Sommerrevy 2023
Odsherred Sommerrevy 2023. Foto Anders Christian Hansen.

Hvem lagde lorten?

Kristian Holm Joensen er befippet-determineret som bestyrelsesmedlem i nøgenbadeklubben, hvor det kan være svært at holde styr på de alle ædlere dele. Han gør det også godt som embedsmanden, der arbejder med avancerede metoder, dvs. et raflebæger, i Thomas Feveiles Ejendomsvurdering, og er stilfærdigt indebrændt ægtemand i sin egen Sex på indkøbslisten. Hans krasse Vuggevisen med omkvædet “Bare glem det, sov med det samme / det er så få, det kommer til at ramme” inkarnerer førsteverdensmenneskets evne til at fortrænge alverdens kriser.

Kristian Holm Joensen står også bag den geniale Did you do that?, hvor musik fra The Great American Songbook forvandles til en ekvilibristisk vrøvlevise om, hvem der har lagt en lort på gulvet – eller faktisk to. Original idé, brillant leveret af de tre spillere.

Odsherred Sommerrevy 2023
Odsherred Sommerrevy 2023. Foto Anders Christian Hansen.

Den øverste, øverste hylde

Henrik Silver akkompagner med bredde og overskud, og får også tid til at give en smøgtrængende Dronning Margrethe og en lille klovnesekvens. Mens ensemblet kan være ganske grovkornet i satirerne, holder de samtidig den mere sofistikerede visetradition i live, hvad enten det handler om affaldssortering i Katrine Skjoldelevs fine tekst til kornummeret Hist hvor vejen slår en bugt eller den smukke, tyste hyldest til Odsherred, der lukker revyen.

Første del er fuldstændig blæret sjov og særlig, mens der er lidt for mange tynde tekster og løse ideer i anden del til, at revyen kommer helt op på “den øverste, øverste hylde”. Men Odsherred Sommerrevy er den mest originale af de mindre revyer og den vokser sig større og stærkere år for år.

Tekst og musik: Jantzen & Aagaard, Elton John, Thomas Feveile, Filippa Suenson, Sebastian Høybye-Gulbrandsen, Lady Gaga, Wyatt, Rossomondo, Ronson, Niels Ellegaard, Irving Berlin, Duke Ellington, Glenn Miller, Piero Umiliani, J. C. Gebauer, Linn Skåber, Hollu Knight og Mike Chapman, Thorbjørn Egner, Animals Press, Ole Paus og holdet.

Instruktør og revydirektør: Frede Gulbrandsen. Scenemester: Katrine Skjoldelev. Kostumer: Charlotte Greuser Falkenberg. Lyd: Nicolai Lorentzen. Lys: Dennis Veilgaard.

Medvirkende: Anette Støvelbæk, Kristian Holm Joensen, Rikke Bilde, Katrine Skjoldelev, Frede Gulbrandsen og musiker Henrik Silver.

Odsherred sommerrevy 2023 spiller 26. juni – 14. juli på Odsherred Teater.

Seneste

Alexander Mayah Larsen bliver ny direktør for Blaagaard Teater

Den 33-årige skuespiller Alexander Mayah Larsen tiltræder stillingen som teaterdirektør for...

★★★★☆☆ ZøvnZaun – begavet kapitalistisk drømmerejse

CuntsCollective og TBA Performance Group

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Alexander Mayah Larsen bliver ny direktør for Blaagaard Teater

Den 33-årige skuespiller Alexander Mayah Larsen tiltræder stillingen som teaterdirektør for...

★★★★☆☆ ZøvnZaun – begavet kapitalistisk drømmerejse

CuntsCollective og TBA Performance Group

Projekt undersøger krydsfeltet mellem kunst, forskning og mental trivsel

Torsdag i den kommende uge kan interessede få en...

Tre musikalske performances, du kan opleve på SPOR festival 2024

SPOR festival i Aarhus starter om to uger. Festivalen...
Annonce
Anne Liisberg
Anne Liisberg
Kritik- og debatredaktør ISCENE. Fagansvarlig lex.dk. Cand. mag. i Dansk & Dramaturgi. Har siden 1985 arbejdet som instruktør, forestillingsleder, PR-ansvarlig, underviser, skribent, redaktør og producent af både kulturelle og kommercielle produktioner. Tidligere blandt andet fast anmelder på Teater 1 fra 2011-2016 og på Berlingske fra 2016-2019.
Annonce

Alexander Mayah Larsen bliver ny direktør for Blaagaard Teater

Den 33-årige skuespiller Alexander Mayah Larsen tiltræder stillingen som teaterdirektør for Blaagaard Teater den 1. januar 2025. Det skriver Blaagaard Teater i en pressemeddelelse. Alexander Mayah Larsen...