Populært lige nu

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i perioden 2025-2028. To andre teatre får støttemidler fra en anden pulje, et teater tages helt...

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende støtte som lille storbyteater i København. Teatrets to ledere, Pelle Nordhøj Kann og Christine Worre...
Annoncespot_imgspot_img

Finanslov: Aveny-T, Aalborg Teater og Den Jyske Opera tilgodeses i regeringens forslag

Regeringen har i sit nye forslag til finansloven sat ca. 1,1 mia. kr. af til initiativer på kulturområdet. Der er blandt andet penge til et forsøg med kulturpas og flere teatre fordelt over hele landet.

I det forslag til finanslov, som regeringen netop har fremlagt, afsættes der i alt ca. 1,1 mia. kr. i perioden 2024-2027 til kulturområdet. Heraf går de 32 millioner til udvikling af egnsteatrene og godt 9 millioner til dansepladser på Holmen, som må formodes at være dele af den danseuddannelse, som var planlagt udflyttet til Holstebro.

Af andre scenekunstneriske institutioner er der på det nye finanslovsforslag afsat 10,4 millioner til Aveny-T, godt 27 millioner til Den Jyske Opera, knap 20 millioner til Dansk Danseteater og 7,6 millioner til Aalborg Teater.

”Jeg er stolt af det her udspil. I regeringsgrundlaget lovede vi, at vi vil styrke kulturen markant i hele landet og på tværs af områder. Nu sætter vi med over 1 milliard kroner til kulturområdet handling bag ordene. Dermed løfter vi kulturen markant. Det gør vi, fordi kulturen har kæmpe betydning for os alle. Det er den, der danner os og binder os sammen som folk og skaber fællesskaber. Det kommende kulturpas skal understøtte de unge, der hverken er i uddannelse eller job, i at få nogle kulturelle oplevelser, hvor de kan være sammen med andre og få nye perspektiver på tilværelsen. Kunst og kultur kan, når det er bedst, både øge trivslen og selvtilliden blandt unge, uanset om det er gennem deltagelse i idrætsforeninger eller en tur i teatret. Kunst og kultur skal ikke være forbeholdt de mest ressourcestærke grupper i samfundet. Med det nye institut for spiludvikling understøtter vi et område, hvor Danmark står stærkt, med en industri, der skaber vækst og arbejdspladser. Samtidig skal vi understøtte, at vores børn og unge også har adgang til dansk kvalitetsindhold, når de bruger digitale spil. Instituttet et skridt på vejen til at sikre et markant fokus på en branche, der har et stort eksportpotentiale.Jeg glæder mig over, at vi giver et markant løft til dansk eliteidræt. Vi styrker Team Danmark mærkbart, blandt andet med hjælp til eliteatleter, der har børn, og til at vores paraatleter kan have personlige hjælpere. Pengene til cykelsports-events skal sikre, at vi på tværs af landet kan få oplevelser, der binder os sammen og begejstrer os,” udtaler Kulturminister Jakob Engel-Schmidt.

Læs mere om det samlede forslag til en ny finanslov her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce

Nikolaj Mineka: Applaus bidrager til at flytte fokus væk fra mediernes ansvar

"Kun ved at stå sammen og holde fokus kan vi skabe den forandring, der er nødvendig for at vende denne uheldige udvikling". Sådan skriver...