Populært lige nu

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6. - 8. maj. Her stimler indkøbere fra 16 forskellige nationer sammen i Aarhus for at...

De nominerede til Årets Reumert 2024 – få overblikket her

De nominerede til Årets Reumert 2024 er i dag blevet offentliggjort med et bredt felt af genrer og produktioner fra hele landet repræsenteret. Som...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...
Annoncespot_imgspot_img

Trivsel, inklusion og fællesskab øges gennem teaterprojektet Andre horisonter #2

Gennem de sidste to år har Opgang2 Turnéteater arbejdet med trivsel og dannelse i folkeskolens udskoling i projektet Andre Horisonter #2, der kombinerer en teateroplevelse med dramaworkshops og fællesskabsbyggende øvelser. En professionel evaluering af projektet viser nu markante resultater.

Der er lige nu et historisk fokus på trivsel og inklusion i folkeskolen. Samtidig flyder medierne over med historier om nedskæringer og mistrivsel særligt blandt de unge i folkeskolens ældste klasser.

Annonce

Regeringen har fokus på at sætte folkeskolen fri og i foråret 2023, i TV-Avisen på DR, udtalte undervisningsminister Matthias Tesfaye, at målet for folkeskolen er “en skoledag, der kan motivere eleverne noget mere. De praktiske og kreative fag, særligt i de ældste klasser, det skal der være mere af”.

Se glimt fra en dag med Andre Horisonter #2 i Silkeborg.

Andre horisonter #2

Fra 2021-2023 har næsten 3.000 elever fordelt på 139 klasser, 39 skoler og med 150 lærere har været involveret i Andre Horisonter #2, der realiseres i samarbejde med kommunerne Skive, Aabenraa, Mariagerfjord, Haderslev, Viborg, Frederikshavn, Rudersdal og Silkeborg.

Andre Horisonter#2-projektet er blevet professionelt evalueret og fremviser markante resultater. Hovedpointerne fra rapporten er: 

  • Teater og greb fra teatret har noget særligt at give til nutidens unge
  • Klassefællesskabet styrkes gennem projektet
  • Elever i udsatte positioner oplever særligt udbytte af Andre Horisonter #2

Evalueringsrapporten kan læses her.

Andre Horisonter#2-projektet fortsætter foreløbigt indtil sommeren 2024. Der arbejdes på at videreføre og udbygge projektet efter 2024, hvor yderligere fire kommuner er interesserede i at være med.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Tre musikalske performances, du kan opleve på SPOR festival 2024

SPOR festival i Aarhus starter om to uger. Festivalen byder på oplevelser fra lyd- og tonekunstens verden, men der er faktisk også scenekunstneriske oplevelser på...