Populært lige nu

”Jeg vil koreografere død, ikke det at dø” – Andreas Constantinou om himherandit’s trilogi om sorg og død

Himherandit spiller den højenergiske forestilling Carcass under KSelekt på Det Kongelige Teater. Carcass er midterste del i en trilogi, der har døden som fælles...

Open call – Teater Får302

Deadline: 2. januar 2024
Annoncespot_imgspot_img

Marie Brolin-Tani modtog lørdag Danmarks Teaterforeningers Hæderspris

Danmarks Teaterforeninger uddelte lørdag sine årlige priser på Teaterseminaret, der i år blev holdt i Kolding. Fire glade prismodtagere blev hædret af teaterforeningerne, der også selv fik en pris af producenterne bag Kulturkongen.

Skuespiller Rolf Hansen modtog prisen som Årets scenekunstner og blev hyldet for en række forestillinger i regi af Teatergrad. Hans præstation i forestillingen Husker du? blev særligt fremhævet. Forestillingen blev spillet på plejehjem for et publikum, der måske ikke forstod forestillingen intellektuelt, men kunne føle den. Teaterforeningerne priste Rolf Hansen for med stort nærvær at skabe kontakt til publikum og deres pårørende.

Rolf Hansen kvitterede for prisen med at glæde sig over at blive set af Danmarks Teaterforeningers tale og at få prisen på Teaterseminaret, hvor “vi alle laver teater sammen”.

Danske Teaterforeninger
Rolf Hansen modtog Danmarks Teaterforeningers pris som Årets scenekunstner. Foto Jan Christensen.

Årets børne/unge teaterproducent og Årets voksenforestilling

Leder af Teater V, Pelle Koppel, modtog prisen som Årets børne/unge teaterproducent med ordene: “Det er ikke det værste afsæt, at lederen af et teater er startet som børneskuespiller, når han stadig kan følge med tiden. Det kunne Pelle Koppel med Til ungdommen“. Pelle Koppel takkede for prisen og slog et slag for at spille forestillinger i længere tid: “Hvis vi skal have nye klassikere, skal vi spille forestillinger længere og for flere. Så kan vi snakke om dem, fordi vi har set de samme”.

Danske Teaterforeninger
Lilly Pedersen fra Frederikshavn Teaterforening overrakte prisen Årets Børne/Unge teaterproducent til Pelle Koppel, Teater V. Foto Jan Christensen.

Årets voksenforestilling gik til Det Kongelige Teater for Et tysk liv med blandt andet disse ord: “Ofte er de mindste de største. Her var der én medvirkende foran seks stolerækker i en scenografi, der antydede den rædsel, der ligger bag den stringente facade i en ældre, skrøbelig dames fortælling om sit liv. Kirsten Olesen genskabte den kølige sekretær og den historie, hun vælger at fortælle. Historien stiller spørgsmål til det almindelige menneske: Hvornår skal vi rejse os, og hvad er konsekvensen, hvis vi gør det, og hvad er den, hvis vi ikke gør det?”

Annette Berner, turnechef på Det Kongelige Teater takkede for prisen med ordene: “Vi er store, men også små, og vi bliver så glade for jeres ros”.

Danske Teaterforeningers pris
Ole Honoré fra Helsingør Teater overrakte prisen som Årets voksenforestilling til turnechef Annette Berner fra Det Kongelige Teater for Et tysk liv. Foto Jan Christensen.

Årets Hæderspris

Koreograf og kunstnerisk leder af Holstebro Dansekompagni Marie Brolin-Tani modtog Hædersprisen. Danmarks Teaterforeningers formand Lars Salling overrakte prisen med blandt andet disse ord: “Du kan give krop til alle historier. Du har sat afgørende præg på dansk dans, men intet er i datid med dig. Din forestilling Mit stille hjem er uendeligt aktuel. “Tårerne trillede ned af mine kinder”, sagde en ukrainsk flygtning, der så forestillingen i Vejle, og Mit stille hjem er også gået dybt ind i det danske publikum. Du skabte et dansemiljø i Aarhus, da du kom til Danmark….Du deler sine forestillinger med hele Danmark og har åbnet dansen for nye tilskuere med værker om Bjørk og Bowie…Du har sat et markant aftryk på fortid, nutid og fremtid.”

Marie Brolin-Tani takkede for prisen og takkede særligt for, at Danmarks Teaterforeninger har engageret sig så stærkt i Mit stille hjem og inviteret mange ukrainske flygtningen ind og se den. Hun glædede sig også over at se hvor mange danseforestillinger, der blev præsenteret på dette års Teaterseminar.

Danske Teaterforeningers priser
Danmarks Teaterforeningers formand Lars Salling overrakte Hædersprisen til Marie Brolin-Tani. Foto Jan Christensen.

Kulturkongens pris

Prisuddelingen blev afrundet med Kulturkongens pris til teaterforeningerne, der får teater ud i hele landet. De tre nominerede er udvalgt af teaterproducenter og de havde i år valgt Herlev Teater for at skabe mulighed for at se et alsidigt, smalt og modigt repertoire i Herlev, Thisted Teaterkreds for godt værtskab og bagværk og for at skabe bedre forhold for de turnerende teaterteknikere, og Randers Teater for at være et dejligt hus at spille i med stor generøsitet, professionalisme og en samarbejdsvilje i top.

Thisted Teaterkreds vandt og trak som præmie Teatergrads forestilling Hotspot, som blev præsenteret tidligere på Teaterseminaret.

Danske Teaterforeningers pris
Thisted Teaterkreds modtog Kulturkongens pris. Foto Jan Christensen.

Læse mere om Teaterseminar 2023 på ISCENE i den kommende uge.

Seneste

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en...

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en...

Dramatikken findes

Holdet på Dramatikkens Hus har sendt denne replik til...

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en forrygende udgave af en juleforestilling, der både vækker genkendelsens glæde og samtidig folder sig ud...