Populært lige nu

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6. - 8. maj. Her stimler indkøbere fra 16 forskellige nationer sammen i Aarhus for at...

De nominerede til Årets Reumert 2024 – få overblikket her

De nominerede til Årets Reumert 2024 er i dag blevet offentliggjort med et bredt felt af genrer og produktioner fra hele landet repræsenteret. Som...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...
Annoncespot_imgspot_img

Med Green Streets of Europe skal Passage Festival udvikle bæredygtigt teatersamarbejde

Helsingør Teater, der netop har afsluttet Passage Festival 2023, er klar til et nyt, stort projekt. Sammen med festivaler fra Portugal, Tjekkiet og Kroatien skal teatret nu gennemføre projektet Green Streets of Europe, der netop har modtaget en stor bevilling fra Creative Europe.

Helsingør Teater – og dermed Passage Festival – har længe været optaget af den grønne omstilling af scenekunsten og har allerede deltaget i flere danske, nordiske og europæiske projekter med dette tema. 

Annonce

I december indsendte teatret – sammen med internationale gadeteaterfestivaler fra Portugal, Tjekkiet og Kroatien – en ansøgning om projektet Green Streets of Europe, hvor festivalerne sammen med scenekunstnere, der arbejder i det offentlige rum, skal udvikle nye muligheder og rammer for at gøre det internationale teatersamarbejde mere bæredygtigt. 

Om Green Streets of Europe

Kunstnere på festivaler er afhængige af turneer og solid infrastruktur for at bringe deres værker rundt til festivaler i hele Europa. Især turnevirksomhed er ressourcekrævende og bliver hurtigt en miljømæssig belastning.

Green Streets of Europe er et residency-projekt, hvor fire medvirkende gadeteaterfestivaler inviterer udøvende kunstnere til at samarbejde om at udforske og udvikle mere bæredygtige former for turné- og festivaldrift via ophold på 15 residencies i Europa. Erfaringerne suppleres med videndelingsaktiviteter under og mellem hvert residency. Hertil kommer vidensinput fra blandt andet eksperter i bæredygtighed.

green streets of europe Bien Parado Collectif La Meandre_phot Karsten Piper
Bien Parado, Collectif La Meandre på Passage Festival 2023. Foto: Karsten Piper

Projektet har fået bevilliget maksimumbeløbet på 200.000 euro fra Creative Europes pulje med op til fem deltagere. “Vi har i mange år satset på det nordiske og det europæiske samarbejde, så vi er selvfølgelig meget glade for denne bevilling,” udtaler teaterleder for Helsingør Teater, Jens Frimann Hansen.

En naturlig del af Passage Festival

Green Streets of Europe kommer til at løbe fra 2023 til 2025, hvor mange af aktiviteterne bliver en del af Passage Festival. I forvejen deltager Passage Festival i fire andre europæiske projekter, men dette er første gang, at Helsingør Teater skal lede et projekt.

“Festivalerne er meget forskellige, så der er meget vi kan lære af hinanden i vores stræben efter at blive så bæredygtige som muligt. Vi ved også, at som verden ser ud i dag, er det vigtigt med kulturudveksling mellem de europæiske lande for at udbrede forståelsen og kendskabet til hinanden,” slutter Jens Frimann Hansen.

Seneste

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere...

Alexander Mayah Larsen bliver ny direktør for Blaagaard Teater

Den 33-årige skuespiller Alexander Mayah Larsen tiltræder stillingen som teaterdirektør for...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere...

Alexander Mayah Larsen bliver ny direktør for Blaagaard Teater

Den 33-årige skuespiller Alexander Mayah Larsen tiltræder stillingen som teaterdirektør for...

★★★★☆☆ ZøvnZaun – begavet kapitalistisk drømmerejse

CuntsCollective og TBA Performance Group
Annonce
Annonce

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...

Alexander Mayah Larsen bliver ny direktør for Blaagaard Teater

Den 33-årige skuespiller Alexander Mayah Larsen tiltræder stillingen som teaterdirektør for Blaagaard Teater den 1. januar 2025. Det skriver Blaagaard Teater i en pressemeddelelse. Alexander Mayah Larsen...