Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

Med Green Streets of Europe skal Passage Festival udvikle bæredygtigt teatersamarbejde

Helsingør Teater, der netop har afsluttet Passage Festival 2023, er klar til et nyt, stort projekt. Sammen med festivaler fra Portugal, Tjekkiet og Kroatien skal teatret nu gennemføre projektet Green Streets of Europe, der netop har modtaget en stor bevilling fra Creative Europe.

Helsingør Teater – og dermed Passage Festival – har længe været optaget af den grønne omstilling af scenekunsten og har allerede deltaget i flere danske, nordiske og europæiske projekter med dette tema. 

I december indsendte teatret – sammen med internationale gadeteaterfestivaler fra Portugal, Tjekkiet og Kroatien – en ansøgning om projektet Green Streets of Europe, hvor festivalerne sammen med scenekunstnere, der arbejder i det offentlige rum, skal udvikle nye muligheder og rammer for at gøre det internationale teatersamarbejde mere bæredygtigt. 

Om Green Streets of Europe

Kunstnere på festivaler er afhængige af turneer og solid infrastruktur for at bringe deres værker rundt til festivaler i hele Europa. Især turnevirksomhed er ressourcekrævende og bliver hurtigt en miljømæssig belastning.

Green Streets of Europe er et residency-projekt, hvor fire medvirkende gadeteaterfestivaler inviterer udøvende kunstnere til at samarbejde om at udforske og udvikle mere bæredygtige former for turné- og festivaldrift via ophold på 15 residencies i Europa. Erfaringerne suppleres med videndelingsaktiviteter under og mellem hvert residency. Hertil kommer vidensinput fra blandt andet eksperter i bæredygtighed.

green streets of europe Bien Parado Collectif La Meandre_phot Karsten Piper
Bien Parado, Collectif La Meandre på Passage Festival 2023. Foto: Karsten Piper

Projektet har fået bevilliget maksimumbeløbet på 200.000 euro fra Creative Europes pulje med op til fem deltagere. “Vi har i mange år satset på det nordiske og det europæiske samarbejde, så vi er selvfølgelig meget glade for denne bevilling,” udtaler teaterleder for Helsingør Teater, Jens Frimann Hansen.

En naturlig del af Passage Festival

Green Streets of Europe kommer til at løbe fra 2023 til 2025, hvor mange af aktiviteterne bliver en del af Passage Festival. I forvejen deltager Passage Festival i fire andre europæiske projekter, men dette er første gang, at Helsingør Teater skal lede et projekt.

“Festivalerne er meget forskellige, så der er meget vi kan lære af hinanden i vores stræben efter at blive så bæredygtige som muligt. Vi ved også, at som verden ser ud i dag, er det vigtigt med kulturudveksling mellem de europæiske lande for at udbrede forståelsen og kendskabet til hinanden,” slutter Jens Frimann Hansen.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...