Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

★★★☆☆☆ Så længe mit hjerte slår – fuld af charme men tung i tempo

Musicalen Så længe mit hjerte slår er, som undertitlen lover, en hyldest til Giro 413. Den byder på et rigt bagkatalog af melodiskønne dansktop-klassikere i fine sangfortolkninger, men det båndede band får ikke rigtig musikken til svinge, og fortællingen har svært ved for alvor at finde et fængende flow.

Da musicalen Så længe mit hjerte slår havde urpremiere på Odense Teater i 2017 åbnedes der en rørende og dybt charmerende fortælling om sygeplejersken Anne, der i mødet med mor, patienter og personale måtte lære at sige fra for at finde sig selv og meningen med livet. Det var en forrygende forestilling, foldet ud med glimt i øjet og en perlerække af dansktoppens melodi-skønne klassikere, som førte til et hav af anmelderstjerner og prisnomineringer.

Nu har historien fået nyt liv i Folketeatrets noget mindre turné-version. Holdet på scenen er nyt, det er uden orkester, med en mindre scenografi og med undertitlen – en hyldest til Giro 413, så man ikke tror, det er en John Mogensen-musical, der skal opleves.

Så længe mit hjerte slår
Så længe mit hjerte slår, på Folketeatret, 2020. Foto: Thomas Petri

Og nok er det samme instruktør og koncept, men noget er gået tabt undervejs, for festen er feset ud af forestillingen.

Melodierne er skønne, men det båndede band ligger tungt og entydigt i tempo, hvilket gør sangene svære at løfte for skuespillerne og det skaber ikke dynamik i fortællingen.

Det er karaktererne, deres samspil og personlige charme, der driver forestillingen, og mange er fine.  

I front står den drønsøde Anne, som i Maria Mondrups charmerende, sangstærke og hjertevarme fortolkning, viser os Anne, med hele hendes naive væsen af oprigtig sødme i en start-blid version af Lille sommerfugl til de indestængte frustrationer, der løbende får luft og fører til, at Anna tør taget teten og finde en retning i livet med et løssluppent brag af Dansevisen.

Så længe mit hjerte slår
Så længe mit hjerte slår, på Folketeatret, 2020. Foto: Thomas Petri

På sidelinjen huserer Gustav Winckler-klonen Henrik, i skikkelse af Tom Jensen, der med en god portion humor er overlægen, der trods børn, kone, villa og sommerhus ikke ser noget problem i at duske Anne, så sofaen gynger til sangen Se Venedig og dø. Mens patienter med alskens problemer fra demens til hjertesorg og posttraumatisk stress kalder på Annes omsorg.

LÆS OGSÅ: Hæsblæsende og underholdende Bonnie & Clyde på Betty Nansen

Sangene er en stor medspiller og folder løbende fortællingen ud. Her er fx patienten, der tæller ned til stuegang med sangen 25 minutter endnu, mens han afventer besked om en nyopdaget knude. Og den forhutlede unge mand, der holder sin nyfødte søn i armene for sidste gang, før barnet bortadopteres til nummeret Lille Kammerat og parret, som halvdøde af ægteskabelig kedsomhed, forsøger at finde balancen i en sammenstrikket sweater til Pensionistvisen (Livets gang).

Så længe mit hjerte slår
Så længe mit hjerte slår, på Folketeatret, 2020. Foto: Thomas Petri

Her er hele bagkataloget af dansktop-klassikere i en sød og hjertevarm historie. Der synges fint og flere steder rigtig flot, men når musikken ikke rigtig groover, karaktererne ikke alle er lige skarpe og historien famler efter et dynamisk flow – så er det svært for forestillingen rigtigt at fænge.  

Læs mere om forestillingen her

Seneste

★★★☆☆☆ Hamlets stjerne – Shakespeare og astrologien i rodet whodunnit-historie

Hamletscenens leder Lars Romann Engel præsenterer atter en selvskreven...

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★☆☆☆ Hamlets stjerne – Shakespeare og astrologien i rodet whodunnit-historie

Hamletscenens leder Lars Romann Engel præsenterer atter en selvskreven...

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef...

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer, chefredaktør ISCENE. Tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.

★★★☆☆☆ Hamlets stjerne – Shakespeare og astrologien i rodet whodunnit-historie

Hamletscenens leder Lars Romann Engel præsenterer atter en selvskreven forestilling, der gentænker Shakespeares værk i en mere nutidig kontekst med referencer til danmarkhistoriske lokaliteter....

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende støtte som lille storbyteater i København. Teatrets to ledere, Pelle Nordhøj Kann og Christine Worre...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef for Den Jyske Opera, modtager H.C. Andersen Prisen 2024 for sit arbejde med H.C. Andersens...