Del

Teater Grob har indgået et samarbejde med det nyopstartede kunstnerkollektiv Black To Normal, der ønsker at dyrke og synliggøre etnisk mangfoldighed på scenen. Deres første event er en readingfestival med ny, dansk dramatik.

Temaer som splittelse, sorg og negligering tager form på Teater Grob under den nyetablerede readingfestival Afro to the future, der afvikles den 10.-11. juni 2021.

Afro to the future giver sceneplads til nye stærke stemmer og præsenterer otte nye dramatiske tekster.

Nokouda står bag Black To Normal

Afro to the future præsenterer publikum for performative readings, der kaster lys over de skjulte talenter inden for afro-dansk dramatik. Afro to the future er en kunstnerisk undersøgelse af afrofuturisme, som er et ellers uopdaget landskab i dansk teatersammenhæng. Det er et spændingsfelt mellem fortid, nutid og fremtid, samt den empowerment, der forbinder os og relaterer os til vores historie”, udtaler skuespiller og iværksætter Marie-Lydie Nokouda, der står bag Black to Normal.

Kunstnerduoen Hesselholdt & Mejlvang har skabt det visuelle univers, som Afro to the future udspiller sig i. Duoen har også tidligere skabt værker med fokus på multikulturalisme, diversitet og etnicitet. De har fokus på et rum, der forsøger at indkredse den kraft, der ligger i fortællingerne og potentialet for empowerment via den symbolske handling, det ritual, som Afro to the future også kan ses som. Rummet undersøger, hvad afrofuturisme kan, og hvad det betyder i denne specifikke sammenhæng. Scenens objekter forbinder dermed fortid med nutid og vender blikket mod den potente, lysende fremtid.

Mangfoldigt udtryk

På scenen står stærke kræfter omgivet af det scenografiske rum, der visualiserer det kultursammenstød, der skildres på forskellig vis i de otte tekster. Teksterne, skrevet til festivalen, er skrevet af dramatikerne Saynab Farah Dahir, Hazel Watt, Choco Guilène, Mo Chara, Diêm Camille G., Sandra Mahmoud Lindquist, Rebecca Langley Jensen og Julie Deepawali.

Dramatikerne har desuden alle medvirket i et processuelt forløb med konsulenterne Aleksa Okanovich og Sosha Teperowska. Her er teksterne blevet udviklet og gennemarbejdet, så de nu alle står skarpt og klar til at møde publikum.

I samarbejdet mellem Black to Normal og Teater Grob kan publikum forvente samtidige fortællinger i et mangfoldigt udtryk, hvor performative readings kaster lys over skjulte afrodanskeres talenter inden for dramatik og skuespil.

Læs mere her.