Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

De Regionale Kunstfonde er åbne for ansøgninger

De Regionale Kunstfonde er klar til at modtage ansøgninger fra kunstnere og kulturelle iværksættere, der har spændende, lokale og økonomisk bæredygtige projekter på tegnebrættet.

Hvis du eller din organisation arbejder i grænsefeltet mellem kunst og kultur og vækst og erhverv, så er det nu, I skal søge midler hos De Regionale Kunstfonde. Frem til den 2. september er De Regionale Kunstfonde åbne for ansøgninger til årets uddelingsrunde.

Bæredygtig og nyskabende udvikling

De Regionale Kunstfonde består af Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond, og de to fonde støtter initiativer inden for kunst og kultur, der kan udvikle, styrke og fremme en bæredygtig og nyskabende forretningsudvikling, hvor kunstmiljøet indgår partnerskaber med erhvervslivet.

”Efter et helt usædvanligt år har jeg set meget frem til at åbne årets ansøgningsrunde. Denne gang har vi i den samlede bestyrelse skærpet forventningerne til de gode partnerskaber, og vi ser frem til at modtage ansøgninger med kreative bud på samarbejder på tværs af kultur og erhverv. I bestyrelsen tror vi nemlig på, at der er mange kreative kræfter på Sjælland og øerne, som ønsker at udvikle og forankre deres initiativer og projekter i gode samarbejder og perspektivrige partnerskaber. Min erfaring fra de sidste tre års ansøgningsrunder er, at midlerne fra Øernes Kunstfond kan løfte iderige kunstvirksomheder og dygtige kulturiværksættere, som ønsker at komme i gang med noget helt nyt, eller som allerede er i færd med at forankre nye initiativer i krydsfeltet mellem kultur/kunst og vækst/erhverv. Jeg vil virkelig opfordre de initiativer, der bobler på Sjælland og øerne, om at søge de midler, vi har til rådighed,” udtaler formand for Øernes Kunstfond, Mette Blum Marcher, i en pressemeddelelse.

Afgørende lokal forankring

”Den lokale forankring er helt afgørende for Den Jyske Kunstfond, og jeg ser derfor meget frem til at læse årets ansøgninger fra lokale ildsjæle, erhvervsliv og kulturaktører, som vi oplever er med til at gøre en indsats i nærmiljøet. Derudover har bestyrelsen igen i år sat fokus på partnerskaber mellem kultur- og erhvervslivet, da vi ser, at tværfaglige partnerskaber er til stor gavn for den kreative udvikling. Vi glæder os rigtig meget til at læse en masse spændende bud på nye initiativer fra dygtige og ambitiøse ansøgere i Jylland og de omkringliggende øer,” siger formand for Den Jyske Kunstfond, Frank Panduro.

De Regionale Kunstfondes formål er at støtte og styrke udviklingen af kunstmiljøer og økonomisk bæredygtige kunstvirksomheder uden for hovedstadsområdet. Fondene dækker hele landet med undtagelse af Region Hovedstaden, dog er Bornholm inkluderet.

Der er i år ansøgningsfrist onsdag den 2. september 2021.

Læs mere om De Regionale Kunstfonde og ansøgningsprocessen her.

Seneste

C!CAF 2024 – et udsnit af samtidscirkus netop nu

Tredje version af Copenhagen Circus Arts Festival (C!CAF) er...

Ny leder for Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunsts nuværende administrative leder, Anne Dalby, skifter...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

C!CAF 2024 – et udsnit af samtidscirkus netop nu

Tredje version af Copenhagen Circus Arts Festival (C!CAF) er...

Ny leder for Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunsts nuværende administrative leder, Anne Dalby, skifter...

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...
Annonce
Annonce

C!CAF 2024 – et udsnit af samtidscirkus netop nu

Tredje version af Copenhagen Circus Arts Festival (C!CAF) er netop løbet af stablen med forestillinger i Den Grå Hal og aktivitetsprogram med workshops, oplæg...

Ny leder for Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunsts nuværende administrative leder, Anne Dalby, skifter rolle til daglig leder, og bestyrelsen vælger at oprette to nye stillinger til at booste...