Populært lige nu

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

HamletScenen søger produktionsansvarlig

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Annoncespot_imgspot_img

Eisenhardt, Matthiessen og Lippert modtager årets priser på Horsens Teaterfestival

Under Horsens Teaterfestival blev der lørdag uddelt tre priser. Horsens Børneteaterpris 2021 gik til koreograf og danser Thomas Eisenhardt for hans store arbejde med at give børn mulighed for at opleve dans i al dens mangfoldighed. Jacques Matthiessen modtog posthumt en særpris. Og Danske Dramatikeres Manuskriptpris gik i år til manuskriptet til Mit navn er Greta skrevet af William Lippert.  

Fokus på dansen

Med Horsens Børneteaterpris uddeles 25.000 kr. til en person, et teater eller en gruppe personer, der har gjort sig bemærket med en indsats for at fremme det professionelle børne- og ungdomsteater.

I år var det koreograf og danser Thomas Eisenhardt, der modtog prisen for sit store arbejde med at udbrede dans til det yngste publikum både lokalt, nationalt og internationalt. Sammen med sit faste team har han skabt en af landets mest levende og spændende scener for dansen.

Årets prismodtager voksede op i Grønland. Han kalder sine inspirationskilder for én stor rodebunke. Ud af rodebunken er der vokset et fokuseret og stærkt virke, der begyndte som autodidakt danser hos Jorge Holguin Dansetater og siden Ricketts Dance Company, der i hans hænder blev til Aaben Dans, hvor han i dag er kunstnerisk leder.

Hans forestillinger har været nomineret til flere Reumertpriser, han har lagt mange kræfter i bestyrelsesarbejde og refusionsudvalg, og så bliver han ved med selv at danse, for at undersøge hvad en ældre dansende krop kan fortælle sit publikum. For som han siger: “Med kroppen fortæller vi historien om at være menneske”. 

Ekstra særpris

Komiteen for Horsens Børneteaterpris uddelte i samarbejde med Teatercentrum og Dansk Assitej også en ekstraordinær særpris. Modtageren af særprisen var Jacques Matthiessen, der i marts gik bort efter længere tids sygdom.

Jacques Matthiessen modtog prisen for sin indsats på den danske og internationale teaterscene, og for sin store indsats for dansk børneteater.- Jacques var et teatermenneske, som tog børnene dybt seriøst, altid med den gode historie som udgangspunkt, som insisterede på nærvær og ærlighed, og som ikke mindst udviklede og udbredte metoder på det internationale tværkunstneriske område, fortæller priskomiteen. 

Prisen og de 8.000 kr., der følger med, blev givet videre til det teater, som Jacques Matthiessen startede, nemlig Passepartout Theatre Production. 

Danske Dramatikeres Manuskriptpris

Aftenens anden pris blev uddelt af Danske Dramatikere, der med Manuskriptprisen ønsker at sætte fokus på det gode manuskript som et af de uundværlige elementer i den gode forestilling for børn og unge.

I år er det William Lippert, der modtog prisen for manuskriptet til Mit navn er Greta. Prisen gives for til en tekst, hvor dramatikerens stemme klinger originalt og blander sig selvstændigt i scenekunstens udtryk.

Mit navn er Greta vinder ifølge juryen, fordi teksten er ung, åben og uærbødig. Den portrætterer et ungt menneske (og en generation) fanget midt i teenagelivets skråsikkerhed og den eksistentielle magtesløshed, som denne krise fremkalder. Dramatikeren formår at indfange ungdommens vrede og usikkerheder, individet og fællesskabet sættes overfor hinanden, det forbindes og adskilles. 

“William Lippert skriver levende og nysgerrigt. Teksten formår at gøre sit publikum klogere, uden nogensinde at blive belærende. I en tid hvor langt det meste nye dramatik desværre stadig er bestillingsopgaver, er det guld værd for en dramatiker ikke bare at kunne finde sin egen vej ind i en opgave, udstukket af en teaterchef, men at kunne give sit eget interessante, nuancerede og humoristiske take på et ellers lettere fortærsket emne,” fortsætter juryen. Med Danske Dramatikeres Manuskriptpris for børn og unge følger 15.000 kr.

Kilde: Horsens Kommune

Seneste

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med...

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med...

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er...

Managing Discomfort – flot varieret festival over to måneder

Performancefestivalen med det foruroligende navn Managing Discomfort er netop...
Annonce
Annonce

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med en generel bekymring over, at kulturen ikke får mere plads i medierne. Der bringes ikke...

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere være priskategorier, som peger på køn i Årets Reumert-show. I stedet indføres to nye kategorier,...