Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...
Annoncespot_imgspot_img

Teatret Værk i nyt samarbejde med Horsens kommune

Horsens Kommunes kultur- og eventafdeling kan byde velkommen til Teatret Værk som fast samarbejdspartner gennem hele 2022. Sammen skal de udvikle teaterforestillinger og workshops til børn og unge.

Et nyt samarbejde ser i år dagens lys, da Horsens Kommune har fået 270.000 kroner i støtte fra Statens Kunstfond gennem et Artist in Residence-forløb, hvor kommuner kan få en kunstner eller kunstnergruppe tilknyttet i op til 12 måneder.

I perioden er der et tæt samarbejde om at nytænke børn og unges møde med scenekunst, og det betyder, at Teatret Værk, et professionelt turnerende dukketeater med base på Sydfyn, løbende gennem året vil stå for en række forestillinger og workshops, der både foregår på skoler, og som kan opleves rundt omkring i byen.

Bæredygtighed som tema

Temaet under forløbet bliver bæredygtighed med fokus på vores forhold til naturen og fremtidens gode klimavenlige liv. Her udvikler Teatret Værk koncepter særligt til Horsens.

“Vi glæder os over en unik mulighed for at kunne udvikle og fordybe os i kunstprojekter med børn og unge omkring et vigtigt emne. Vi tror, at kunsten kan anvise en legende, udforskende og åben tilgang til emnet for alle aldre. Med kunsten og den skabende proces i centrum ønsker vi at vække nysgerrighed og opfindsomhed og håbefuldhed, og sammen med børn og unge undersøge nye måder at leve og tænke på,” siger Annemarie Jeppesen, der er iscenesætter fra Teatret Værk.

Samarbejdet med Teatret Værk betyder blandt andet, at kultur- og eventafdelingen kan tilbyde tre huskunstnerforløb, hvor teatret kommer ud på en af kommunens skoler i en uge for at lave et forløb sammen med en klasse. Derudover byder samarbejdet på forestillingen Klaveret til juni, en workshop i KUBEN i maj og september og en skyggeteaterworkshop i november.

Læs mere om Teatret Værk her.

Et erfarent og fantasifuldt teater

Bag Teatret Værk står iscenesætter og dramatiker Annemarie Jeppesen og dukkespiller og dukkemager Bjarne Kalhøj, der i 2019 modtog Springprisen for sit unikke og originale arbejde med dukketeatret.

Sideløbende med det arbejde har teatret med Annemarie Jeppesen i front udviklet og stået for flere huskunstnerforløb med børn og unge. Fra 2016 til 2019 indgik teatret et samarbejde med Børnekulturhuset Sokkelundlille og Holbergskolen i København NV. Teatret boede på Holbergskolen, producerede forestillinger, spiste frokost på lærerværelset og skabte huskunstnerforløb med alle klassetrin. I 2020 flyttede teatret fra København til landsbyen Ulbølle på Sydfyn, hvor de bor og arbejder i dag.

teatret værk horsens kommune
Ønskeblomst, Teatret Værk. Pressefoto

“Som teaterfestival og kommune vil vi gerne være med til at sætte ekstra fokus på scenekunsten, og derfor er det en stor glæde for os, at vi med Artist in Residence-forløbet får mulighed for at udvikle et længere kunstnerisk samarbejde med det samme teater. Vi synes, at Teatret Værk har den helt rette profil til sådan et samarbejde med deres legende, finurlige udtryk og solide erfaring i arbejdet med teater for og med børn og unge,” siger Adelaide Bentzon, programchef for Horsens Teaterfestival.

Mere scenekunst for børn og unge

Samarbejdet med Teatret Værk er en del af SCENE+, som kultur- og eventafdelingen lancerede i 2021 med det formål at give børn og unge i Horsens Kommune flere muligheder for at opleve dans og teater af høj kvalitet fra hele landet. I løbet af året præsenteres en række børne- og ungdomsforestillinger og workshops i samarbejde med byens kulturinstitutioner, skoler og eksterne teatre.

På trods af de mange udfordringer som corona har budt os alle, lykkedes det alligevel for kultur- og eventafdelingen af få afviklet alle de planlagte SCENE+-forestillinger og workshops i 2021 til stor glæde for børn og unge i kommunen. Det er blevet til flere mange gode samarbejder med kommunes skoler og fritidssteder.

“I Horsens Ungdomsskole oplever vi, at vores børn og unge får en meget positiv oplevelse ud af at se teater udført af professionelle. For de flestes vedkommende er det et ekstraordinært tilbud, som de ikke tidligere har stiftet bekendtskab med, men som ofte giver dem et bredere udsyn på verden og de problemstillinger, de står overfor. Derfor sætter vi overordentlig stor pris på teaterfestivalens tilbud,” siger Therese Røgind-Bach, afdelingsleder for Videnscenter, Samskabelse og Fritid i Horsens Ungdomsskole.

Læs mere om SCENE+ her.

Kilde: Pressemeddelelse, Horsens Kommune

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med...

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og rum i en verden af mudder, vand, urjordiske norner, fallerede fiskere og entreprenante politikertyper. Den...