Del

Til september står sangskriver og sanger Peter Sommer selv på Aveny-Ts scene i teaterkoncerten I morgen er alt muligt, hvor han fortolker sine største hits samt en række helt nye sange. Forestillingen iscenesættes af Peter Harton med scenografi af Nikolaj Danielsen.

Peter Sommer har siden debuten i 2002 markeret sig som en af Danmarks mest prisvindende sangere og sangskrivere. Han står med et omfattende katalog af sange om kærligheden, også den uforløste, sange med håbet om, at alt det, der ikke lykkedes i dag, måske vil lykkes i morgen.

Peter Sommers sange er et spejl, vi kan se os i, og måske finde trøst i. En stemme for flere generationer og med en poesi og en evne til at fange det vi mærker, tænker, registrerer, men som det kan være svært at sætte ord på.

Kendte og nye sange

Nu tager han sine største sange og en hel del nye og stiller både dem og sig selv til rådighed for teatrets fortolkning. Mere end 20 Peter Sommer-sange vil kunne opleves fra teaterscenen, heriblandt Elskede at drømme, drømmer om at elske, Til rotterne, til kragerne, til hundene, Hvorfor løb vi?, men også helt nyskrevne sange vil kunne opleves live for måske første gang. Det gælder sange som Dødsruten, Din idiot (jeg skulle have været din idiot) og De uforelskede i København.

Ambitionen er en forestilling, som ligger i forlængelse af den søgen, Peter Sommer altid har lagt ned i sin sangskrivning.

”Jeg har måske haft det lidt blandet med teaterkoncerter. Ofte virker de som et punktum for en karriere. En hyldest, som kigger bagud. Jeg er selv gået ind i det her for at lave noget, som peger fremad. I stedet for et opsummerende punktum er det endnu et udfordrende spørgsmålstegn,” siger Peter Sommer.

peter sommer teaterkoncert aveny-t

Forventningsfuldt maskespil

Allerede i sin grundform bryder forestillingen I morgen er alt muligt med den traditionelle teaterkoncert, fordi sangskriveren i centrum ikke bare lader sig fortolke af andre.

“Jeg lytter opmærksomt, når en Karen Blixen, en Bob Dylan, siger ‘ikke på mit ansigt, men på min maske, skal du kende mig’. Nu bevæger jeg mig forventningsfuld ind i maskespillet. Vi entrerer med begejstring teaterrummet med ønsket om at sætte tableauer, ord og musik til menneskehjerternes eksistentielle nødråb: Hvem er jeg, hvem er du, hvem er vi?” siger Peter Sommer.

Om motivationen bag at løfte Peter Sommer ind på teaterscenen siger teaterchef på Aveny-T, Jon Stephensen:

”Peter Sommer er for mig gribende nærvær med tekster så originale og alligevel helt tæt på i genkendelighed. Jeg bliver ramt og rykket hver gang, jeg lytter til en sang fra ham – og har jeg grædt? – JA! Det er en helt vild glæde at lægge teater til den stemning og det univers, som Peter Sommer skaber.”

Stærkt og nyt hold

Når Teaterkoncert Peter Sommer I morgen er alt muligt får premiere den 15. september, bliver det med Peter Harton som iscenesætter. Peter Harton har stået bag succesen Rytteriet på DR. Det er første gang, Peter Harton skaber teater. Nikolaj Danielsen skaber scenografien og får ligeledes debut på teatret. Som filmscenograf har han stået bag en lang række film, senest en af sidste års mest sete film Retfærdighedens Ryttere. På scenen sammen med Peter Sommer vil publikum kunne opleve Charlotte Munck, Camilla Munck, Selina Gin samt to af Peter Sommers faste musikere: Palle Hjorth og Søren Bigum.

Charlotte Munck er uddannet fra Odense Teater i 1998 og har siden spillet på lang række teatre og medvirket i film og tv-serier. Heriblandt hovedrollen i tv-serien Anna Pihl. Charlotte Munck har været nomineret til flere Bodil- og Robertpriser , bl.a. for den kvindelige hovedrolle i filmen En kort en lang og har ved siden af skuespilfaget i mange år optrådt som sangerinde i forskellige sammenhænge og bands.

Camilla Munck er kendt som dansk alternativ scenes æstetiske, tyste vokal og sangskriver fra countrybandet Wynona og duoen Munck/Johnson. I 2021 gik hun solo med det roste eksperimentelle indie-album AEON. Selina Gin er artist i eget navn, og har været forsanger og sangskriver i trioen Nelson Can, ligesom hun er medlem af det dansksprogede band, Røde Kinder. Hun er album-aktuel i 2022.

Læs mere om forestillingen her.

Kilde: Pressemeddelelse, HAVE