Populært lige nu

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Dramatikken findes

Holdet på Dramatikkens Hus har sendt denne replik til debatten om dansk dramatik kontra dansk litteratur, som blev rejst på ISCENE tilbage i september...
Annoncespot_imgspot_img

Bikubenfonden vil med Task Force indgå længerevarende samarbejder med kulturinstitutioner

Tættere og længerevarende samarbejder bliver ny praksis i Bikubenfonden. Med Task Force som fast udviklingsprogram og muligheden for at indgå i flerårige partnerskaber vil Bikubenfonden give tid, rådgivning og økonomi til, at scene- og billedkunstinstitutioner kan udvikle sig og indfri deres potentialer. Med det skærpede fokus på udvikling ønsker Bikubenfonden at bidrage til København som et internationalt centrum for scene- og billedkunst.

Gennem Bikubenfondens mange års dialoger med danske kunstinstitutioner er det samme mønster gået igen: kunstinstitutioner, der drives med store kunstneriske ambitioner, men begrænset tid og økonomi, kommer ofte til at fokusere på overlevelse frem for udvikling.

Det mønster, som gælder både store og små organisationer, giver hverken mulighed for langsigtet strategisk arbejde eller kunstfeltets udvikling. Derfor skærper Bikubenfonden nu sit fokus på udvikling gennem tætte samarbejder og længerevarende partnerskaber med scene- og billedkunstfeltets institutioner.

København som internationalt centrum

”Vi har en ambition om at bidrage til København som et internationalt centrum for scene- og billedkunst. Det kræver blandt andet, at nogle af vores institutioner får mulighed for at udvikle sig – strategisk, organisatorisk og kunstnerisk – og det er, hvad vi forsøger at give mulighed for gennem udviklingsforløbet Task Force og flerårige partnerskaber,” siger direktør i Bikubenfonden Mette Marcus. 

Task Force, som udbydes i samarbejde med Nordisk Kulturfond, er et program, der kan strække sig op til 1 år og har fokus på blandt andet strategi, organisationsopbygning, ledelse og kunstnerisk udvikling.

Programmet har indtil for nyligt eksisteret som et pilotprojekt, som blandt andre teaterkompagniet Fix&Foxy og scenekunstorganisationen HAUT har været igennem, og på baggrund af forløbene har de to institutioner efterfølgende indgået i flerårige strategiske partnerskaber med Bikubenfonden. For partnerskabet med Fix&Foxy er der formuleret en fælles ambition om at udvikle “Fix&Foxy international performance company” – et nyskabende, internationalt samarbejdende scenekunstkompagni med base i København. Mens der for partnerskabet med HAUT er formuleret en fælles ambition om at udvikle og teste residency-formater med henblik på at kunne realisere et internationalt residency center for scenekunst i København. 

Mere dialogbaseret kontakt

Det mere langsigtede fokus og tættere samarbejde omkring udvikling medfører en generel ændring i Bikubenfondens praksis. Således vil fonden ikke længere invitere til halvårlige ansøgningsrunder. I stedet barsler fonden med nye kontaktformater for kunstfeltet:

”Vi har en kæmpe interesse i at følge, hvad der foregår på scene- og billedkunstfeltet. Det gør vi ved at se udstillinger og forestillinger og deltage i samtaler og debatter. Men det er også vigtigt, at kunstfeltets aktører kan opsøge os på en gennemskuelig og struktureret måde. Vi ønsker, at vores samtaler kommer til at handle om kunstneriske visioner og ambitioner samt organisatorisk udvikling, og det kalder på en anden måde at være i kontakt på end de ansøgningsrunder, vi har haft i mange år,” siger Mette Marcus og fortsætter: 

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at alt for mange bruger lang tid på at skrive ansøgninger, som vi ikke kan imødekomme. Vi vil gerne prøve nogle nye mere dialogbaserede formater af og dermed starte samtalen et andet sted,” siger Mette Marcus.

I stedet for de halvårlige ansøgningsrunder kommer Bikubenfonden til at indføre et nyt system med mulighed for at booke møder med Bikubenfondens rådgivere. Her kan man som kunstinstitution, kurator eller kompagni få sparring på en idé, udvikling eller udfordring. Dialogmøderne kan lede til 2-3 måneders udviklingsforløb med mulighed for sparring og evt. finansiel konceptudviklingsstøtte, og disse forløb kan lede videre til Task Force-programmet.

De nye tiltag sættes i værk i efteråret 2022.

Læs mere om Task Force her.

Seneste

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Ina-Miriam Rosenbaum modtager Teaterpokalen 2023

Foreningen Danske Teaterjournalister har i går kåret årets modtagere...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som havde premiere i 2019. Tivolis Balletteater og balletbørn fejer blidt og yndefuldt over scenen med...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform," skriver lektor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024