Populært lige nu

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

HamletScenen søger produktionsansvarlig

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Annoncespot_imgspot_img

Natasja hyldes i ny musikforestilling

En dramatisk, pulserende og moderne musikalsk fortælling om en af Danmarks største og stærkeste stemmer. På scenen står sangere som Cisilia Ismailova, Feven Geles, Caroline Henderson, Billie Koppel og et ensemble af dansere. NATASJA er instrueret af Nikolaj Cederholm, Pharfar er kapelmester og leverer musikken live på scenen, mens Clemens Telling står bag idé og manuskript.

Natasjas tid her på jorden sluttede for hurtigt, for tragisk og for uretfærdigt – men nu hylder og fejrer musikforestillingen NATASJA hendes liv, hendes musik, og ikke mindst det gigantiske musikalske såvel som menneskelige aftryk, hun nåede at sætte, og stadig sætter, på flere generationer af danske musikelskere. 

Op- og nedture

NATASJA tager os med ud i alle tænkelige (og også et par af de mere utænkelige) hjørner af Natasjas liv, musik og karriere. Fra de første famlende koncerter i et mørkt, pumpende og uden tvivl lettere tilrøget Ungdomshuset på Nørrebro, til livsfarlige hestevæddeløb i Sudan, skuffelser hos pladeselskaberne og de første store hits i midten af 00’erne, hvor hun placerede sig tungt på tronen som Danmarks nye hiphop- og reggaedronning. Vi er med på op- og nedturene, fra sammenbrud og knoglebrud til glædesudbrud og gennembrud. Fra den spæde start til den sørgelige slutning; det fatale trafikuheld på Jamaica. Desforuden det legendariske efterliv, hvor hendes sange insisterer på at bibeholde deres relevans. 

Musikforestillingen er fortalt og fremført af nogle af Danmarks bedste sangere, rappere, dansere og divaer, og selvfølgelig bundet sammen af Natasjas udødelige sange som Gi’ mig Danmark tilbage, Ildebrand i byen, Op med Ho’det, Smuk og dejlig og I Danmark er jeg født, samt helt nye, handlingsbærende sange skrevet af Clemens Telling, som dramatisering af Natasjas begivenhedsrige og volatile liv. 

Natasja i Operaen

NATASJA er kort fortalt en musikforestilling til de unge, de gamle og alle midt imellem. For hun ramte os alle. Med musik, der gik i fødderne såvel som følelserne. Derfor er det også kun passende, at hyldesten til Natasja opføres på en af de største og mest ikoniske scener i Danmark.

“Det siger alt om Natasja, at fortællingen om hende i dag hører hjemme i Operaen. Selvom både hun og hendes musik er født af gaden, baggårdene og den rå undergrund, satte hun så stort et aftryk på dansk musik, at al snak om hiphop- versus finkultur virker ligegyldig. Natasja var en af Danmarks største musikere, og derfor er det kun naturligt, at musikforestillingen om hende opføres på Danmarks fineste scene,” siger producent og Creative Executive Producer hos Lion Musicals, Thomas Langkjær. 

Stærke, kvindelige sangere

I modsætning til den vanlige stil inden for både reggae og hiphop – hvor det historisk set alt for ofte har været manden, der førte ordet, mens kvinderne stod for dansetrinnene – er det i forestillingen NATASJA kvinderne, der har ordet i deres magt og mændenes tur til at bevæge sig. 

Lion Musicals er stolt af at kunne præsentere en håndfuld af Danmarks stærkeste kvindelige vokalister til at bære historien og Natasjas repertoire i et dramatiseret sansebombardement. Fem sangere, fire mandlige dansere og Pharfar deler sammen de mere end 20 roller i forestillingen. Allerede i dag kan nogle af hovednavnene præsenteres. De er Cisilia Ismailova, Feven Geles, Caroline Henderson og Billie Koppel.

Folkene bag 

Musikforestillingens manuskript er skabt af den Grammy- og Reumert-vindende musiker Clemens Telling. Idémageren er bedre kendt under kunstnernavnet MC Clemens, og har i årtier sat et markant aftryk på dansk rap og hiphop med både udgivelser, koncerter og teaterforestillinger. Omtrent halvdelen af musikforestillingen er skrevet af Natasja selv, idet hun i sit indsigtsfulde og dybsindige sangkatalog selv formulerede de dramaer og dilemmaer, hun stod overfor. Den anden halvdel er skrevet af Clemens Telling, baseret på research og ikke mindst hans personlige kendskab til sangerinden. 

Instruktør er Nikolaj Cederholm, en af Danmarks absolut mest anmelderroste og indflydelsesrige instruktører inden for musikdramatik. Han har netop haft premiere på en særdeles anmelderrost opsætning af Gasolin på Østre Gasværk, og har tidligere bl.a. instrueret Terkel i Knibe – The Motherfårking Musical (2019) i samarbejde med Clemens Telling, der også til den forestilling skrev manuskriptet og komponerede nye sange. 

Musikken leveres live på scenen af en af landets bedst kendte producere og Natasjas ven, Pharfar, der både som artist, komponist og trommeslager var med til at producere musikken og mobilisere Natasjas store landvindinger i anden halvdel af hendes karriere. Pharfar indgår også som en del af castet.

Forestillingen får Danmarkspremiere 13. juli 2023.

Seneste

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er...

Managing Discomfort – flot varieret festival over to måneder

Performancefestivalen med det foruroligende navn Managing Discomfort er netop...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er...

Managing Discomfort – flot varieret festival over to måneder

Performancefestivalen med det foruroligende navn Managing Discomfort er netop...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for,...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan...
Annonce
Annonce

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere være priskategorier, som peger på køn i Årets Reumert-show. I stedet indføres to nye kategorier,...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er blevet afviklet i Esbjerg i løbet af den forgangne uge med masser af oplevelser for...

Managing Discomfort – flot varieret festival over to måneder

Performancefestivalen med det foruroligende navn Managing Discomfort er netop afsluttet efter lidt over to måneder med to forestillinger om ugen. Festivalen, der er arrangeret...