Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

Lise Baastrup hædres med Teaterflisen 2023 

Den kendte skuespillerinde vandt danskernes hjerte og de fleste klik i årets afstemning om Teaterflisen 2023. I dag blev vinderen afsløret og nu kan alle opleve Lise Baastrup på Frederiksbergs ”Walk of Fame”.

Som Danmarks svar på ”Walk of Fame” er fortovet på Frederiksberg Allé vant til at få meget opmærksomhed. Men fredag den 1. september var øjnene i særlig grad rettet mod fliserne, da vinderen af Teaterflisen 2023, Lise Baastrup, afslørede sin nye Teaterflise ved den festlige Frederiksberg-begivenhed. 

Teaterflisen er en granitflise med vinderens karikatur udformet med en bronzestøbt streg tegnet af Jens Hage. Lise Baastrup modtog desuden en miniature-flise og en pengegave på 10.000 kroner. 

Lise Baastrup hædres med Teaterflisen 2023. Foto: Dan Møller
Lise Baastrup hædres med Teaterflisen 2023. Foto: Dan Møller

Den 26. flise

Teaterflisen 2023 er den 26. i rækken af Teaterfliser på Frederiksberg Allé, og det er danskerne, der hvert år kan stemme på deres favorit blandt årets nominerede. I år var det den populære skuespillerinde, der løb med et flertal af danskernes hjerte og klik på afstemningssiden.

Lise Baastrup er et kraftværk af energi, begejstring og råstyrke. Uanset om hun står på scenen i Cirkusrevyen og får teltet til at lette af latter gennem tre sæsoner, kaster sig ud i vanvittige improvisationer i underholdningshows, spiller seriøs politiassistent i serien Sommerdahl eller er den inkarnerede kulde i tv-julekalenderens oldfrue-rolle. Hun har ubetinget funny bones, men har bevist at hun er meget mere end sjov, siden hun blev færdiguddannet i 2010. 

Aktuelt er Lise Baastrup netop færdig med optagelserne til to spillefilm og anden sæson af DR-serien Orkestret. Hun er i gang med optagelser til femte sæson af Sommerdahl og er manuskriptkonsulent på den turnerede forestilling I Frit Forfald. 

Lise Baastrup hædres med Teaterflisen 2023. Foto: Dan Møller
Lise Baastrup hædres med Teaterflisen 2023. Foto: Dan Møller

”Et kæmpe skulderklap”

Netop Teaterflisen har en særlig betydning for årets prisvinder, fortæller hun: 

”Det betyder uendeligt meget for mig at få Teaterflisen. Mange andre kunstneriske priser i min branche gives for en specifik rolle eller et stykke, mens Teaterflisen gives for en skuespillers virke generelt og er udtryk for, at danskerne synes, at man summa summarum bidrager med noget indenfor kunst og kultur. Så jeg synes, at det er en meget store ære at modtage Teaterflisen, for det betyder, at man har lavet flere ting som folk er glade for. Og at så mange danskere har været inde og stemme på netop mig – det er bare et kæmpe skulderklap,” siger Lise Baastrup. 

Familietræf

Lise Baastrup er ikke den første i familien, der er blevet hædret med Teaterflisen. Den samme anerkendelse gav danskerne i 2011 til Lise Baastrups svigermor, Lisbeth Dahl og i øvrigt også i 2005 til Nikolaj Lie Kaas, der er søn af Lisbeth Dahls afdøde eksmand, Preben Kaas. 

”Nu kan mine egne døtre gå hen og trampe på både farmor og mor,” griner Lise, der bor på Frederiksberg med ægtemanden, forestillingsleder Jacob Dahl samt døtrene Laura og Elin. 

”Når jeg selv går på Frederiksberg Allé, så kigger jeg på alle Teaterflisern,e og jeg kender jo dem alle sammen. Da jeg lavede et teaterstykke i Aalborg kaldte en anmelder mig for arvtageren for Bodil Udsen (Teaterflisen 2003), og det var jeg stolt af. Og så er der alle de andre kolleger og instruktører som svigermor Lisbeth Dahl og Ghita Nørby (Teaterflisen 2006), som jeg er stor fan af. Det er jo dem, jeg har stået på skuldrene af, som jeg har lært noget af og fået at vide, at man skal ind og tage over for, når de engang ikke er her mere. Og om 20 år går der nogle unge skuespillerinder forbi og peger ned på min Teaterflise og siger ”Ejj, det var hende, jeg havde som instruktør i den forestilling og hun lærte mig det og det”. Det er circle of life.”

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...