Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

Gitte Nielsen er ny leder af Egnsteatret i Vordingborg Kommune

Den nuværende leder af Pavillon K, Gitte Nielsen, bliver fra 1. januar 2024 ny leder af egnsteatret i Vordingborg Kommune.

“Gitte Nielsen har været gennem en af de længste jobsamtaler, jeg kender til,” oplyser bestyrelsesleder Jens Frimann Hansen. “Hun har hele tiden været et godt valg, men bestyrelsen har fra starten valgt at gennemføre en grundig og desværre også meget langvarig proces, inden vi kom så langt.”

Ny egnsteateraftale

Gitte Nielsens vigtigste opgaver bliver først og fremmest at fuldføre den eksisterende aftale med Vordingborg Kommune, som løber frem til udgangen af 2024. Samtidig skal hun forhandle en ny egnsteateraftale med Vordingborg Kommune, som kommer til at løbe fra 2025-28. 

Egnsteatret i Vordingborg Kommune har også konstitueret sig med en ny bestyrelse. Jens Frimann Hansen, der til daglig er teaterleder i Helsingør, fortsætter som bestyrelsesleder. Nye i bestyrelsen er administrativ leder Aline Storm, politisk chef Kathrine Olldag og skuespiller Line Svendsen. Udover de nævnte består bestyrelsen af Rasmus Evind, Tine Bagger Hansen og Emilie Storm Petersen.

Ny kunstnerisk profil

Gitte Nielsen udtaler selv følgende:

“Med mig som leder ændrer profilen sig fra at have fokus på kun en kunstnerisk profil til at beskæftige sig med genrediversitet og et fokus på samarbejde med de professionelle scenekunstnere i Pavillon K.

Egnsteatret skal, udover sine forpligtigelser i den nuværende aftale, bruge 2024 på at planlægge kunstnerisk indhold i den kommende Egnsteateraftale. Der har allerede været en dialog med kunstnerne i Pavillon K omkring samarbejde i perioden 2025-2028, hvor man vil opleve, at kunstnerne og kompagnierne er involveret i Egnsteatret på skift og i forskellige perioder hen over den 4-årige periode. Det bliver interessant at brede deres fantastiske kunstneriske virke ud til borgerne, både i Vordingborg, men også i hele kommunen.

Jeg glæder mig til at lære personalet på Egnsteatret bedre at kende, de har været igennem en turbulent tid, men min umiddelbare fornemmelse er, at de står stærkere nu end for et år siden. De besidder så meget faglighed og knowhow i forhold til at være Egnsteater, som er et godt afsæt for udviklingen. Jeg glæder mig ligeledes til at tage fat i kommunens fantastiske festival Waves og være med til at føre festivalen ind i fremtiden, sammen med en kvalificeret gruppe mennesker.

Jeg har haft et møde med bestyrelsen, som er positiv engageret i Egnsteatrets fremtid og der har også allerede været et yderst positivt møde med kommunen omkring den kommende Egnsteateraftale, hvilket tegner godt for fremtiden.”

Om Gitte Nielsen

Gitte Nielsen er medstifter af Pavillon K, hvor hun har været leder de seneste 3 år.

Hun har igennem de sidste 15 år arbejdet med flere kompagnier som producent, og har bl.a. stor erfaring med national og international turné. Hun har derudover været med til at starte WILDTOPIA, et produktionsselskab for scenekunst med international fokus, og været medstifter og projektleder på Mentorprogrammet for producenter under Udviklingsplatformen for Scenekunst.

Seneste

★★★☆☆☆ Hamlets stjerne – Shakespeare og astrologien i rodet whodunnit-historie

Hamletscenens leder Lars Romann Engel præsenterer atter en selvskreven...

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★☆☆☆ Hamlets stjerne – Shakespeare og astrologien i rodet whodunnit-historie

Hamletscenens leder Lars Romann Engel præsenterer atter en selvskreven...

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef...

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i...
Annonce

★★★☆☆☆ Hamlets stjerne – Shakespeare og astrologien i rodet whodunnit-historie

Hamletscenens leder Lars Romann Engel præsenterer atter en selvskreven forestilling, der gentænker Shakespeares værk i en mere nutidig kontekst med referencer til danmarkhistoriske lokaliteter....

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende støtte som lille storbyteater i København. Teatrets to ledere, Pelle Nordhøj Kann og Christine Worre...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef for Den Jyske Opera, modtager H.C. Andersen Prisen 2024 for sit arbejde med H.C. Andersens...