Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Cantabile 2 udforsker forførelsens ritualer i samarbejde med Libertivore

Egnsteatret i Vordingborg, Cantabile 2, arbejder for tiden på produktionen af forestillingen BRØL, som er en co-produktion med det anerkendte, franske dansekompagni Libertivore, der instrueres af koreograf Fanny Soriano.

Det franske dansekompagni Libertivore arbejder mangefacetteret, men har især fokus på det publikumsinddragende i deres aktiviteter.

Annonce

Cantabile 2s fascination af Libertivores særegne, kunstneriske univers startede tilbage i 2019, da Nullo Facchini så soloforestillingen Ether, og derefter bragte den hjem til Waves Festivalen. Selvom det var en enkel forestilling, var mange tilskuere bjergtagede af den unge kvinde, der yndefuldt bevægede sig svævende i luften på en skulpturel gren hængende fra et af de gamle træer på ruinterrænet.

Cantabile 2 og Libertivore

Til Waves Festival i 2021 blev kompagniet igen inviteret, og denne gang også med den noget større forestilling Fractales, der vistes indendørs på Vordingborg Teater. 

For Cantabile 2 har det været nærliggende, at Vordingborg Kommunes publikum skulle have mere af Libertivores poetiske og visuelle kunstneriske univers. Derfor opstod ideen om at skabe et samarbejde omkring en helt ny produktion, som kan præsenteres på Vordingborg Teater, og derved give publikum mulighed for at uddybe mødet med Libertivore ved forestillingen BRØL.

De medvirkende besøger Vordingborg og indtager teatersalen på Vordingborg Teater for at udvikle og øve forestillingen i en intensiv arbejdsperiode, som efterfølgende vil videreudvikles ved arbejdsophold flere steder i Europa.

LÆS OGSÅ: Nycirkus står på tærsklen til et opsving

Hybrid mellem cirkus og dans

Coproduktionen BRØL udforsker forførelsens ritualer gennem et nøje koreograferet scenesprog, hvor kærlighedens barske og skrøbelige natur udfoldes i et visuelt og magisk univers. Forestillingen opføres i en hybrid mellem nycirkus og moderne dans.

Instruktør Fanny Soriano fortæller i et interview til New York Times, hvordan hun gennem cirkusverdenen endte med at udvikle sit eget danseteater. Hun elsker teknik, men personen, som udfører det, skal være synlig, man skal kunne mærke deres sjæl, siger hun. Måske er det netop derfor, at publikum ofte bliver rørte af forestillingerne fra Libertivore.

BRØL spiller i Vordingborg 17. – 19. marts 2023. Læs mere her.

Læs mere om Libertivore her.

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...