Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Jakob Tekla Jørgensen er ny direktør for Kolding Egnsteater

Den 1. juni får Kolding Egnsteater ny direktør. Det bliver den 48-årige teaterleder Jakob Tekla Jørgensen, der stiller sig i spidsen for teatret, der har været uden direktør siden november sidste år.

Kolding Egnsteater har været gennem en svær periode både økonomisk og organisatorisk, men med udpegningen af den nye direktør satser teatret på at lægge denne tid bag sig. Jakob Tekla Jørgensen, der i 10 år var leder af Teater Nordkraft i Aalborg, og tidligere har været formand for Dansk Teater, kommer aktuelt fra en stilling som Scenekunstnerisk Udviklingskonsulent i Viborg Kommune, hvor han som leder af White Hole Theater udviklede nye digitale teaterformater.

Annonce

Bestyrelsesformand Lars Bonderup Bjørn udtaler:


“Det er noget af et scoop for Kolding Egnsteater, at Jakob har sagt ja til stillingen som direktør. Hans vision for teatret, hans erfaring med teaterdrift og hans omfattende kendskab til teaterlandskabet er netop den profil, teatret har brug for lige nu.”

Jakob Tekla Jørgensen har ud over sin erfaring som teaterleder siddet i en lang række bestyrelser for teatre og kulturinstitutioner, bl.a. Aarhus Teater, Teatret Møllen, CPH Stage, Udviklingsplatformen, Don Gnu og Aalborg Operafestival. Han var en af de drivende kræfter bag fusionen af de to organisationer Teatrenes
Interesseorganisation og Danske Teatres Fællesråd i foreningen Dansk Teater. Også i Aalborg ledede han i 2010 en fusion af Jomfru Ane Teatret og Jako-Bole Teatret i skabelsen af det helt nye teater, Teater Nordkraft.

Jakob Tekla Jørgensen er ny direktør for Kolding Egnsteater
Kolding Egnsteater. Foto Signe Højlund Koch.

Jakob Tekla Jørgensen udtaler:

“Jeg kan godt lide en udfordring. Det er ikke nogen hemmelighed at Kolding Egnsteater har været gennem en turbulent periode. Men teatret har et godt fundament med dygtige medarbejdere, en visionær bestyrelse, et engageret publikum og ikke mindst en dejlig teaterbygning centralt i byen. Og Kolding er en kulturby! Jeg er oprindeligt fra Fyn og har været fire år i Haderslev, så det falder mig let at forstå folkesjælen i Kolding. Jeg glæder mig til at komme i gang.”

Den nye direktør har været tilknyttet teatret som kunstnerisk konsulent i foråret. Et samarbejde som alle parter altså blev så glade for, at det nu fortsætter på mere permanent basis.

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...