Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Kontinuerligt fokus på musikdramatisk udvikling

Statens Kunstfond har i dag offentliggjort, at Sort/Hvid fortsætter som musikdramatisk scene i de kommende fire år. For kunstnerisk direktør Nathalie Mellbye betyder det blandt andet, at teatret “kan være samlingssted for eksperimenter i, hvad musik og scenekunst kan sammen”.

På baggrund af en evaluering af Sort/Hvids første periode som musikdramatisk scene har Statens Kunstfonds Musikdramatiske Udvalg besluttet at invitere Sort/Hvid til at lægge en strategi for endnu en periode fra 1. juli 2025 til 30. juni 2029. Med opgaven følger 2 millioner kroner årligt.

Annonce

Et samlingssted for eksperimenter

Formålet med den musikdramatiske scene er at udvikle og producere musikdramatiske forestillinger og værker i samarbejde med uafhængige kunstnere, kompagnier eller andre aktører fra hele Danmark – med henblik på at fremme udviklingen af genren, miljøet omkring den og mødet med publikum.

Vi kan være samlingssted for eksperimenter i, hvad musik og scenekunst kan sammen

ISCENE spurgte kunstnerisk direktør for Teater Sort/Hvid, Nathalie Melbye, hvad det helt konkret betyder for teatret, at de fortsætter i rollen de næste fire år.

“Det betyder, at vi kan fortsætte med have fokus på at udvikle musikdramatikken. Det betyder noget, at det er et kontinuerligt fokus, så det ikke stopper, hver gang en produktion er slut. Vi kan være samlingssted for eksperimenter i, hvad musik og scenekunst kan sammen. Vi har fået skabt et netværk af kunstnere og producenter, som arbejder med musikdramatik, og det kan vi nu blive ved med at udvide,” siger Nathalie Mellbye. 

sort/hvid
Sort/Hvid i Kødbyen. Foto: Jon Bjarni

På tværs af kunstarter

Visionen fra Kunstfonden er fortsat, at Sort/Hvid skal være et nationalt fyrtårn for musikdramatik, der i samarbejder og samproduktioner er med til at drive den kunstneriske udvikling af musikdramatikken og dens mange forskellige udtryk og former. 

“Vi skal nu sammen med det musikdramatiske udvalg under Statens Kunstfond definere, hvilke fokuspunkter, der skal være for udviklingen. Vi har et fortsat ønske om at lade eksperimenterne gå på tværs af kunstarter, også inden for musikken. Vi vil gerne involvere et bredt musikalsk felt og have fokus på mangfoldighed, både i forhold til kunstarter og kunstnere, forklarer Nathalie Melbye om, hvad de på Sort/Hvid vil gøre anderledes fremover end hidtil.

Bidrager til udvikling af kunstfeltet

“Eksperimenter inden for én genre kan bidrage med mod til at udvide horisonten generelt i kunstfeltet. Vores mål er at udvikle musikdramatikken. Det vil sige at lade forskellige genrer, stilarter og normer møde hinanden for at udvide forståelsen af, hvad musik og scenekunst kan sammen. Det kan forhåbentlig samtidig smitte af på hele scenekunstfeltet ved at udvide grænserne for, hvad scenekunst er,” afslutter Nathalie Mellbye.

Eksperimenter inden for én genre kan bidrage med mod til at udvide horisonten generelt i kunstfeltet

Foruden udpegningen af Sort/Hvid som musikdramatisk scene har Musikdramatisk Udvalg sidste år startet nationalt Netværk af Musikdramatiske Scener, der med en bevilling fra Musikdramatisk Udvalg stiller lokaler, produktionsfaciliteter og medarbejdere til rådighed for aktører til udvikling af musikdramatiske produktioner. 

LÆS OGSÅ: Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Trine Wøldiche
Trine Wøldiche
Redaktionssekretær, journalist og kritiker på ISCENE. Arbejder som freelance kulturjournalist, er medlem af Reumert-juryen og har Kulturmor.dk. Tidligere teaterkritiker for Jyllands-Posten og Dagbladet Information. Uddannet cand.mag i Moderne Kultur ved Københavns Universitet og bachelor i Dramaturgi ved Aarhus Universitet.
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...