Populært lige nu

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en bæredygtig udvikling af cirkusdisciplinerne – og samtidig skabe lokalt forankrede forbindelser på tværs af erhverv...

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent, stringent mashup af blankvers, shakespearesk seriøsitet, rablende farcetempo, balstyriske karakterer og samtidssatire, der svider, forløst...

Her er de nominerede til Revyernes Revy 2024

I dag kan Skuespillerforeningen af 1879 og Revyernes Revys jury løfte sløret for, hvem der er nomineret til den 46. udgave af Revyernes Revy...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ En folkefest for Seebach

Musicalen Seebach på Fredericia Teater er en kavalkade af kendte Tommy- og Rasmus-hits. Se den for musikken og for den underholdende fortælling om både kærlighed og tragedie i en familie.

Du kender nok Rasmus Seebach og hits som Engel, Lidt i fem og Natteravn – og måske kender du også popsangerens far, Grand Prix- og popstjernen Tommy Seebach.

Det er netop de to, der er hovedpersoner i Fredericia Teaters musical Seebach, som er en historie om familien Seebach: Faren Tommy, moren Karen samt børnene Rasmus, Nicolai og Marie. Det er dog Tommy, om hvem langt de fleste historier kredser på den ene eller anden vis i den omtrent to en halv times lange fortælling – og det er Grand Prix-hits som Disco Tango, Krøller eller ej og Hip hurra – Det’ min fødselsdag, der for alvor får publikum til at klappe højt og vrikke på stolesæderne.

Joakim Lind Tranberg i musicalen Seebach (Fredericia Teater 2017).
Foto: Søren Malmose

Scenografien er a la Fredericia Teaters anmelderroste Klokkeren fra Notre Dame – mindre storslået, men stadig flot! – og den roterende scene og brugen af visuelle effekter er en glimrende medfortæller til historien om Tommy og resten af familien Seebach. For når bagtæppet forvandles fra eksempelvis Rasmus Seebachs pladestue til Tommy og Karen Seebachs lejlighed, følger man som publikum nemt de mange klip i både tid og handlingstråde.

Marie og Nicolai fungerer som fortællingens voice over og træder ofte ud af forestillingens tid og rum for at binde historierne sammen. Det er altså ofte replikker og ikke de kendte hits, der holder fortællingen på sporet – og selvom historien er fængende og sangene gode, kan det godt ærgre lidt, hvis man som undertegnede elsker musicals, hvor samtlige sanges indhold er lige så vigtige for forståelsen som replikkerne.

Seebach afsluttes med en fin sløjfe, hvor Tommy får genoprejsning og æres af sin familie, trods den smerte, hans alkoholproblemer har forvoldt dem. Derefter bliver publikum del af et brag af en musikalsk finale, hvor en række af Rasmus Seebachs største hits bliver fremført i koncertform. Oplevelsen adskiller sig ved at være næsten udelukkende båret af sang, og det står i skarp kontrast til den ellers meget replikbårne musical. Koncerten gør da heller ikke én klogere på fortællingen om familien Seebach, og den fremstår som en selvstændig del af musicalen, der lader publikum forlade salen med Rasmus Seebachs hits i tankerne frem for den ellers rørende pointe om Tommy Seebachs genoprejsning.

Rothaus Faartoft i musicalen Seebach (Fredericia Teater 2017).
Foto: Søren Malmose

At se Seebach kan stemningsmæssigt sammenlignes med en god fodboldkamp eller andre folkelige begivenheder: Du kender sangene, du kender (sandsynligvis) også historien, og du nok både griner og får tårer i øjenkrogene undervejs. Skuespiller Pelle Emil Hebsgaard ikke bare ligner, men også lyder som Tommy Seebach og leverer en overbevisende præstation som en mand, hvis jagt efter det store hit – og måske også genetiske arv – får ham selv til at gå i hundene og en familie til at smertes.

Kort sagt: Se Seebach for perlerækken af hits og for en familiehistorie, som du ikke nødvendigvis kan spejle dig i, men som dog rummer en vigtig pointe om, at det selv for familier med de bedste intentioner ikke altid går, som man håber på eller drømmer om.

Seneste

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art...

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent,...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art...

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent,...

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en...

Ny forskning om scenekunstnere og arkiver

Hvordan skal scenekunsten bevares, hvis det skal give mening...
Annonce
Louise Højmark
Louise Højmark
Louise Højmark er cand.public. i analytisk journalistik og arbejder blandt andet som freelancejournalist med særligt fokus på kultur.
Annonce

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på tur på Bispebjerg i København med en blanding af nycirkus, værksteder, musik og Marionetteatret fra...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art & Activism. I år med fokus på bæredygtighed og kønsdiversitet under det overordnede tema Utopia....

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent, stringent mashup af blankvers, shakespearesk seriøsitet, rablende farcetempo, balstyriske karakterer og samtidssatire, der svider, forløst...