Del

Aprilfestival, der i år skal afholdes i Holbæk kommune, får nye festivaldatoer 16.-22. juni 2021. Dette sker for at styre fri af Corona-pandemien og sikre en festival i så trygge rammer som overhovedet muligt for alle.

Aprilfestival er verdens største af sin art, og det er ikke første gang, at Corona-pandemien spænder ben for gennemførelsen af festivalen. Oprindeligt var  festivalen i Holbæk planlagt til at løbe af stablen i 2020, men måtte altså udsættes et år.

Tryg Aprilfestival for alle

”Vi har jo alle gjort os nogle erfaringer med at planlægge anderledes i disse Corona-tider, og som arrangører er vi kun  interesseret i, at festivalen skal være en god og tryg oplevelse for alle involverede. Vi er optimistiske, og ved at flytte festivalen frem til juni håber vi på, at vi kan gennemføre rigtig mange af de ting, vi  oprindelig havde planlagt, samtidig med at vi overholder alle de til enhver tid gældende Corona-retningslinjer for  afvikling af et arrangement som vores,” udtaler festivalleder og direktør for  Teatercentrum, Henrik Køhler, i en pressemeddelelse og fortsætter: 

”Hertil kommer, at teatrene efterhånden har et stort behov for at komme ud og møde deres publikum. For teatrene  fungerer festivalen nemlig som et vigtigt udstillingsvindue for deres mange nye forestillinger, der skal turnere i skoler  og daginstitutioner i løbet af det kommende skoleår. Som arrangører har vi savnet at kunne præsentere teater for et  levende publikum, og jeg er overbevist om, at vi endelig får chancen i juni. Og vi glæder os til at lave Aprilfestival i juni – dét har vi ikke prøvet før”. 

LÆS OGSÅ: Aprilfestival: Mangfoldighed er kodeordet

Gratis teateroplevelser

Langt over 100 professionelle teatre deltager i Aprilfestival, der præsenterer teater for børn og unge i alderen 0-16 år.  Det har været en udfordrende opgave at skaffe plads til festivalens mange aktiviteter på f.eks. skoler, i institutioner og  forsamlingshuse, men arrangørerne har erfaring med opgaven og har allerede brugt mange måneder på den praktiske  planlægning. Alt var klar til april – og nu er det også klar til juni, skriver Teatercentrum i pressemeddelelsen. 

LÆS OGSÅ: Aprilfestival 2020 er foreløbigt aflyst

I løbet af festivalen, der blev afholdt for første gang i 1971, viser teatrene næsten 200 forskellige teaterforestillinger  fordelt på over 800 enkelte opførelser. Festivalen viser styrken, bredden og kvaliteten i professionel dansk scenekunst  produceret specielt for børn og unge. Lokalområdets børn og unge – samt deres familier, selvfølgelig – får på denne  måde en masse teateroplevelser.  

Billetter til alle forestillinger er gratis og kan bestilles via festivalens hjemmeside i god tid, inden festivalen åbner. Læs mere her.

Kilde: Pressemeddelelse

Aprilfestival - teater for små & store arrangeres af Teatercentrum i samarbejde med Holbæk Kommune. Festivalens samlede budget er på ca. 5,5 mio. kr., som finansieres af værtskommunen og Kulturministeriet. Statens Kunstfonds  Projektstøtteudvalg for Scenekunst støtter festivalen, og ASSITEJ Danmark bidrager til planlægningen af festivalen. Nordea-fonden støtter festivalens arbejde med at sætte fokus på de yngstes teateroplevelser.