Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

Flemming Krøll i spidsen for Danmarks første talentlinje for revy

Til september starter Guldborgsund Kulturskole en talentlinje for revy i Nykøbing Falster ledet af Flemming Krøll. Her vil 12 unge i alderen 15-25 år få mulighed for at blive optaget på et nyt og unikt toårigt talentforløb.

Nykøbing Falster Revyen trækker som landets næststørste revy publikum fra hele landet med udsolgte forestillinger år efter år. Og det er netop Flemming Krøll, forhenværende og mangeårig direktør for Nykøbing Falster Revyen, der skal stå i spidsen for den nye generation af unge revytalenter i Guldborgsund.

I samarbejde med bl.a. skuespillere, dansere, musikere, forfattere og stand-up’ere vil Flemming Krøll og de unge være med til at forme fremtidens revy. Underviserteamet består blandt andre af erfarne og prominente navne som Mick Øgendahl og Henrik Lykkegaard.

Scenekunstfagligt grundkursus

Talentforløbet giver de unge mulighed for at arbejde intensivt og personligt udviklende med revy og scenekunst, og de vil få færdigheder, der kan bruges som et trinbræt mod en videre scenekunstnerisk karriere. Det meste af skoleåret vil de unge modtage undervisning to gange ugentligt, og hvert forår vil der være en større revyforestilling.

De unge skal arbejde med de grundlæggende scenekunstfaglige discipliner med relevans for revyen, karakterarbejde, sang og dans, ligesom de vil få et teoretisk og historisk indblik i revy og scenekunst. Man kan gå på talentlinjen sideløbende med fx en ungdomsuddannelse eller et arbejde, og linjen er et scenekunstfagligt grundkursus på samme niveau som bl.a. de musikalske grundkurser, MGK.

Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund, ser et projekt med lokal klangbund og national rækkevidde:

”Den første revy i Nykøbing Falster blev opført i 1912, og det er oplagt, at landets første talentlinje for revy ligger i netop Guldborgsund. Med revyskolen engagerer vi ikke blot unge mennesker i en mere end 100 år gammel lokal revytradition. Vi tror også på, at netop vores unge mennesker kan give revyen en særlig kant og aktualitet. Revyen rummer både humor og kærlighed til verden og mennesker. Men revyen er også et modigt og kompromisløst spejl af enhver tid, og revyen kan både have kritisk bid og potentiale til at forandre og vise nye veje at gå.”, udtaler Martin Lohse i en pressemeddelelse.

Revy som en vidunderlig leg

Leder af den nye talentlinje for revy på Revyskolen Guldborgsund, Flemming Krøll udtaler i pressemeddelelsen:

”Jeg har personligt mere end 40 revyer bag mig, og jeg ser frem til at udfolde revyens verden sammen med de unge. For mig er essensen af revy en vidunderlig leg, der beskriver den tid, vi lever i. Mange unge mennesker kender Live fra Bremen og er fortrolige med programmets humor og satire. Revyen kan meget af det samme, og jeg er sikker på, at vi har sat et stærkt underviserteam, der sammen med de 12 unge på talentlinjen kan bringe revyen godt ind i fremtiden. Vi vil gerne invitere de unge til leg, eksperimenter og refleksion – og samtidig kan vi garantere, at talentlinjen giver de unge vidtrækkende scenekunstfaglige og personlige kompetencer. Som revyskuespiller elsker man at stå på en scene og mestre kunsten at få latteren frem i publikum. Man skal kunne danse, synge og være i stand til hurtigt, præcist og knivskarpt at skifte mellem forskellige karakterer. Så hvis scenekunsten gerne må være legende, sjov, have samfundskritisk bid, sproglig finesse og gakkede udfald, så er vores talentlinje lige noget for dig!”

Læs mere om de nye talentlinje for revy her.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef...

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i...

Odysseen set fra kvindens perspektiv – interview med Out of Balanz

Out of Balanz har givet Odysseen et twist og...
Annonce

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende støtte som lille storbyteater i København. Teatrets to ledere, Pelle Nordhøj Kann og Christine Worre...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef for Den Jyske Opera, modtager H.C. Andersen Prisen 2024 for sit arbejde med H.C. Andersens...