Del

Otte danske dansere og kompagnier deltager i år på Ice Hot Nordic Dance, som lige nu er i fuld gang i den finske hovedstad Helsinki.

Ice Hot Nordic Dance Platform er en tilbagevendende event, der præsenterer både nye og etablerede navne inden for nordisk samtidsdans og koreografi for professionelle udøvere og branchefolk fra hele verden.

Formålet er at øge internationale turné- og arbejdsmuligheder for nordiske kunstnere og hjælpe med at dele ideer og forbindelser. I år deltager otte danske dansere og kompagnier, heriblandt Mette Ingvartsen, Convoi Exceptionelle og Recoil Performance Group. Sammen med kunstnere fra hele norden præsenterer de værker, som viser, hvad der rører sig netop nu inden for dans og performance i Norden.

På ISCENE følge vi op med et større indblik fra Ice Hot Nordic og fokus på nordisk dans netop nu, når branchen er tilbage fra ferie i august.

Læs mere her.

Den første Ice Hot Platform blev arrangeret i Stockholm, Sverige i 2010, som et pilotprojekt, og derefter i Helsinki, Finland i 2012, i Oslo, Norge i 2014, i København, Danmark i 2016 og i Reykjavik, Island i 2018. Ice Hot Helsinki 2022 starter en ny cyklus af platforme, der turnerer i alle nordiske lande.