Populært lige nu

Her er de otte nominerede skuespillere til Teaterflisen 2024

Nu kan hele landet igen være med til at afgøre, hvilken kendt skuespiller, der i år skal have sin bronzekarikatur støbt ned i en...

Bud på ny scenekunstreform: Seks indsatsområder skal bringe scenekunsten ind i fremtiden 

Dansk Teater fremlagde mandag deres forslag til en eventuelt kommende scenekunstreform, da Scenekunstens Årsmøde løb af stablen i Skuespilhuset under CPH STAGE.  Dansk Teater har...
Annoncespot_imgspot_img

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året. Derfor er vi også af og til i dialog med kunstnere om vores kritik og blikke på scenekunsten. I denne uge fik ISCENE kritik på Facebook. En kritik, som udover at være uenig med anmelderens vurdering af værket, også rejste en række mere generelle spørgsmål.

Det førte til en kommentar, hvor vi på ISCENE spurgte retorisk: “Må kritikken kun forholde sig til kunstnerens intention?” Mens vi som modsvar fik “Ønsker teaterkritikken ikke en dialog om scenekunst?” 

Debatten blev også grebet af andre brancheaktører, bl.a. koreograf og performer Marie Topp, der italesætter en relevant problematik, som hun skriver i en kommentar på ISCENEs Facebook-side: ”At en kunstner kritiserer en anmelder, er stort set altid en tabt sag. Men i hvilket forum skal kritikken af anmeldelsen eksistere? (…) Det ville være så gavnligt for hele branchen, hvis ISCENE kunne skabe et fagligt-funderet forum, hvor også anmeldelser og kritik kunne udfordres fagligt.” 

På ISCENE ønsker vi ikke, at det skal være en tabt sag at kritisere anmelderen. Vi ser anmeldelsen som en del af scenekunstens økosystem, som et bindeled mellem publikum og forestilling og som en faglig respons til kunstnerne.

Debatten er allerede i gang. På Kulturmødet på Mors havde ISCENE sammen med SceNet en debat om kritik og anmeldelser. Vi havde flere forskellige synspunkter i panelet – og hvor var det dog fedt! For hvor er det sjældent, at vi mødes og udveksler meninger om kritikken af den scenekunst, vi trods alt alle sammen bruger det meste af vores tid og tanker på. 

Nu kører der en aktuel debat på ISCENE, der kan udfoldes med mange nuancer. ISCENE vil gerne facilitere et fagligt funderet forum for en udviklende samtale. Så hermed en opfordring til at byde ind med forslag til, hvordan vi skaber et forum for en fortsat fagstærk dialog om kritik og anmeldelser.

Seneste

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard

Cikaros i Tid i rum – interview med Signe Løve Anderskov

Der mangler ikke kun scener, men også prøvelokaler til...

Revy Danmark modtager midler til fejring af revyens 175 år 

Kulturministeriet meddeler i en pressemeddelelse i dag, at et...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer, chefredaktør ISCENE. Tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

To scenekunstnere blandt de nominerede til Kulturministeriets ligestillingspris- og diversitetspris

Der er i alt 12 nominerede til årets Bodil Koch pris, som er Kulturministeriets ligestillings- og diversitetspris. Blandt årets nominerede er skuespiller Marie-Lydie Nokouda og...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde og samarbejde med lokale kunstnere, inddragelse af lokale unge og en meget stor mængde hjemstavnspoesi...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard