Del

Lion Musicals afslører i dag, at musicalversionen af en af vor tids mest populære amerikanske romantiske filmkomedier rammer Danmark for første gang. Pretty Woman – the musical får premiere i Tivolis Koncertsal i september næste år og skal derefter landet rundt på en stor danmarksturné.

”Når jeg tænker tilbage, er Pretty Woman én af de film jeg husker tydeligst fra mine teenageår. Det var et kærlighedseventyr, som en hel generation kunne relatere til. Mange af scenerne er blevet klassikere, og det var virkelig en af de film, der om nogen definerede tiden i starten af 90’erne. Den var kæmpestor dengang, og den har kun vokset sig endnu større siden. Jeg er enormt stolt over, at vi nu kan præsentere den første danske version af musicaludgaven. Det er fantastisk, at det er lykkes at få en verdensstjerne som Bryan Adams til at skrive en hel musical, og til den danske opsætning har vi allieret os med de allerbedste kræfter både på og bagved scenen. Jeg tør godt love et fedt show af en musical med masser af super god musik, fede dansenumre og romantik, der driver ned af væggene,” udtaler forestillingens producent Thomas Langkjær fra Lion Entertainment i en pressemeddelelse.

I hovedrollerne som Vivian og Edward ses henholdsvis Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen og Tomas Ambt Kofod.

Globalt kulturfænomen

Pretty Woman (1990) er filmen, der bragte Julia Roberts på det globale landkort, skaffede hende en Golden Globe-statuette og en Oscar-nominering samt gjorde Richard Gere til international superstjerne.

Det romantiske Hollywood-eventyr om den gadeprostituerede Vivian og den kyniske forretningsmand Edward, der forelsker sig hovedkulds i hinanden, blev produceret for et moderat budget på 14 mio. dollars. Men da filmen fik biografpremiere, sprængte den alle rammer, omsatte for 463 mio. dollars på verdensplan og har fortsat rekorden som den bedst indtjenende romantiske komedie i filmhistorien.

Siden biografpremieren for 31 år siden er filmen blevet folkeeje, globalt kulturfænomen og genudsendes igen og igen på tv, ligesom en lang række af filmens replikker og scener har opnået noget nær udødelighed.

Pretty Woman - the musical, Lion Entertainment. Foto: Miklos Szabo
Pretty Woman – the musical, Lion Entertainment. Foto: Miklos Szabo

Ny musik af Bryan Adams

Pretty Woman – the musical havde premiere på Nederlander Theatre på Broadway i 2018, hvor den fik flotte anmeldelser og gik for fulde huse indtil Corona lukkede Broadway ned. Nu er den overført til West End i London, hvor den også brager derud af. Musicalens manuskript er skabt af de to ophavsmænd til filmen, filminstruktør Garry Marshall, som døde inden musicalen fik premiere, og manuskriptforfatter J.F. Lawton.

Alle de nye sange er skabt af en af 80’ernes og 90’ernes allerstørste internationale superstjerner: Bryan Adams. Manden, der har solgt tæt på 60 mio. album og har lavet verdenshits som Summer of 69, Heaven, Run to You, Please Forgive Me, Have You Ever Really Loved A Woman og det største hit af dem all, (Everything I Do), I Do it For You fra Kevin Costners filmsucces Robin Hood – Den Fredløse.

Sangene til musicalen har Bryan Adams lavet sammen med sin gamle samarbejdspartner Jim Vallance, som han, lige siden gennembruddet i slut-70’erne, har haft et løbende samarbejde med.

Ikoniske scener

Pretty Woman – the musical bliver en morsom og ikke mindst hjertegribende romantisk musical med en perlerække af nye, rockede Bryan Adams-ballader, som fremkalder søde minder om lyden af 1990, filmens premiereår. Naturligvis kommer filmens musikalske højdepunkt, Roy Orbisons legendariske titelnummer Pretty Woman også til at indgå i forestillingen.

Publikum kan se frem til at genopleve alle de uforglemmelige øjeblikke fra filmen og lære alle de ikoniske karakterer bedre at kende på en hel ny måde, fra Vivian og Edward til hans slibrige advokat Philip Stuckey, Vivians festlige veninde Kit og ikke mindst den elskelige hoteldirektør Mr. Thompson.

Pretty Woman - the musical, Lion Entertainment. Foto: Miklos Szabo
Pretty Woman – the musical, Lion Entertainment. Foto: Miklos Szabo

I Roberts og Geres fodspor

På scenen i Danmark har Lion Musicals valgt de to skuespillere som skal gå i Julia Roberts’ og Richard Geres fodspor. Som den smukke og impulsive Vivian kan publikum glæde sig til at møde Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen. Hun er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet Fredericia i 2014 og har siden medvirket i store musicals som Aladdin – The Musical, Den Lille Havfrue – The Musical og Seebach på Fredericia Teater, Chicago på Det Ny Teater, som Sanne Salomonsen i Sanne og netop nu som Susan Himmelblå i Midt om natten, der begge er produceret af Lion Musicals og Live Nation.

Som den kyniske mangemilliardær Edward Lester er det lykkedes Lion Musicals at sikre sig en af Danmarks førende musicalstjerner, Tomas Ambt Kofod, der i løbet af de sidste 20 år har spillet en lang række af de største musicalroller. Danny Zuko i Grease og Tony i West Side Story på Fredericia Teater. Udyret i Skønheden og udyret, Jean Valjean i Les Misérables, Fantomet i Love Never Dies og The Phantom of the Opera, titelrollerne i Jekyll & Hyde og Billy Flynn i Chicago – alle på Det Ny Teater.

I Pretty Woman – the musical medvirker desuden et stort ensemble af skuespillere, musicalperformere, sangere og dansere. Den samlede rolleliste offentliggøres, når alle navne er på plads.

Det danske hold bag scenen

Bag scenen bliver det instruktør Heinrich Christensen, der skal styre slagets gang. Han har senest skabt iscenesættelsen til både Midt om natten og den anmelderroste opsætning af The Sound of Music på Malmø Opera, som spiller netop nu.

Den prisbelønnede scenograf Benjamin La Cour (Disneys Klokkeren fra Notre Dame, Den skaldede frisør, The Bodyguard) vil stå for scenografi og kostumer, mens koreografien er lagt i hænderne på Nellie Bethel. Hun er uddannet i København, men bor i dag i LA og har i seks år turneret verden rundt som fast danser for Jennifer Lopez – og sideløbende optrådt i Cirque Du Soleil’s MJ One show i Las Vegas.

Pretty Woman – the musical får Danmarkspremiere i Tivolis Koncertsal 14. september 2022 og kan derefter opleves i Randers, Viborg, Aalborg, Odense, Vejle, Esbjerg, Holstebro og Aarhus.

Kilde: Pressemeddelelse, HAVE