Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★★☆ EsbjergRevyen 2024 – skarpskåret, dansant vinterrevy

EsbjergRevyen 2024 bobler let over scenen i Trine Gadebergs skarpe, musikalske instruktion, der får det bedste frem i alle på holdet. Revyen har som altid en håndfuld velafprøvede numre med blandt de nye og giver også gensyn med Esbjerg-klassikere som borgermødet og provinsparret på shopping.

Revysæsonen har bredt sig ud over hele året, og Esbjerg er for andet år i træk placeret ved vintertide. Er der koldt ude, bliver der hurtigt varmt inde, hvor der er fuldt fart på revyen, der igen i år især er i familie med Hjørring Revyen. Trine Gadeberg instruerer atter og har ud over en håndfuld numre også taget Preben Kristensen med til Esbjerg i år.

EsbjergRevyen 2024
Preben Kristensen, Teit Samsø og Jan Svarrer i EsbjergRevyen 2024. Foto Red Star.

Bliver Fanø sænket eller solgt?

Ligesom i Hjørring skal man lede længe efter politiske parodier, men hvad gør det, når man får en stramt komponeret, skarpskåren revy, der i stedet gør læsterligt grin med tidsånden.

Den fortsatte beretning om brandingen af Esbjerg kan stadig noget og er især en glansrolle for Jan Svarrers forfjamskede embedsperson, der har svært ved at holde styr på borgermødet og budgettet, som brandingkonsulenten næsten har spist op selv. Om Fanø bliver sænket eller solgt, henstår stadig i det uvisse. At Trine Gadebergs speedsnakkende borger fortsat vil presse på, hersker der til gengæld ingen tvivl om.

Fanøfobisk, kropshadende guitarshaming

Hun har også taget Pelle på femogethalvt år med. Han har været til Drag Queen Show, hvilket naturligvis udløser nok et bramfrit skænderi mellem hans forældre. Pelle refererer med stor indlevelse deres standpunkter, men er ikke selv i tvivl om, hvad han identificerer sig som. Værre står det til i den klassiske butiksketch, hvor spørgsmålet om repræsentation forhindrer sketchens afvikling og ender i beskyldninger om den rene “fanøfobiske, kropshadende guitarshaming”.

EsbjergRevyen 2024
Trine Gadeberg, Preben Kristensen, Jan Svarrer og Teit Samsø i EsbjergRevyen 2024. Foto Red Star.

Musikkomik og boybands fra alle tider

Musikken fylder meget i år, hvilket blandt andet Esbjerg-debutanten Teit Samsø sørger for. Han fik Årets Talentpris til Revyernes Revy 2023 for sit dansante enmandsmedley Teit-fever, som kommer til Esbjerg fra Sønderborg Sommerrevy Show. Han brillerer i front for boybands fra alle tider, hvor en god idé forløses finurligt på tværs af generationer, og gør i det hele taget en virkelig god figur med supertiming og strålende nærvær.

Preben Kristensen stråler på sin side som the odd one out i flere numre, hvad enten han med Dario Campeotto-lyd hylder Esbjerg, mens de tre andre remser tidens kriser op i åbningsnummeret, giver den som lakonisk strikkende PA i kommunen, eller sælger dyr fransk vin til Trine Gadeberg og Jan Svarrers obligatoriske provinspar på besøg i den store by.

En god idé forløses finurligt på tværs af generationer

Leif Fabricius og Henrik Baloo Andersens tænksomme vise om Putin Byens stolte søn er stadig stilfærdigt smukt i Preben Kristensen fremførelse, mens han får lov at gakke mere igennem i Jan Svarrers løgficerede, modstræbende hyldestsang til veganisme, Ingen forskel. Et særligt fint greb er Preben Kristensen og Trine Gadebergs duetter, hvor Can You Feel the Love Tonight fra Løvernes Konge er lydtæppet om en fjollesjov Tarzan-sketch, mens sangen står for sig selv i Niels Hausgaards skønne musikkomiske skænderi i Ægteskabsopera.

EsbjergRevyen 2024
Preben Kristensen, Trine Gadeberg og Jan Svarrer i EsbjergRevyen 2024. Foto Red Star.

Nissesex og smægtende ballader

Jan Svarrer lader fint mimikken tale i hans egen – lidt lange – volapykduet med sig selv om nissesex i buskene, mens han også får vist elegance sammen med Teit Samsø i deres tiptoe-hyldest med hat og stok til Daisy, “der gør os crazy”.

EsbjergRevyen 2024 er en fin blanding af gammelt og (mest) nyt

Trine Gadeberg medvirker i 13 af revyens 21 numre, hvilket er en kraftpræstation i sig selv, som hun uden dikkedarer trækker sikkert hjem. Hun kan den klassiske sketchs timing til fingerspidserne og har i år igen instrueret en revy, der bobler let over scenen og får det bedste frem i alle spillere, inklusive sig selv. Jens Frausing lader lyset svøbe sig om holdet og har en fest med alskens koreografier, mens Peter Bom atter leverer på bedste vis bag klaveret.

EsbjergRevyen 2024 er en fin blanding af gammelt og (mest) nyt, der i år næsten hælder mod revyens rødder i varieteen med smægtende ballader, storladne sangnumre og kække koreografier.

Seneste

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med...
Annonce
Anne Liisberg
Anne Liisberg
Kritik- og debatredaktør ISCENE. Fagansvarlig lex.dk. Cand. mag. i Dansk & Dramaturgi. Har siden 1985 arbejdet som instruktør, forestillingsleder, PR-ansvarlig, underviser, skribent, redaktør og producent af både kulturelle og kommercielle produktioner. Tidligere blandt andet fast anmelder på Teater 1 fra 2011-2016 og på Berlingske fra 2016-2019.
Annonce

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med afsæt i det lokale satiriserer svært underholdende over samtiden. Den lille storbyrevy i det mikroskopiske...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og rum i en verden af mudder, vand, urjordiske norner, fallerede fiskere og entreprenante politikertyper. Den...