Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...
Annoncespot_imgspot_img

Aarhus Teater udskifter fire skuespillere i det faste ensemble

Aarhus Teater ansætter fire unge skuespillere til teatrets ensemble med start fra sæson 2024/25. Samtidig siger teatret farvel til fire af de nuværende ensembleskuespillere, der har valgt at søge nye veje for deres karriere.

For teaterdirektør Trine Holm Thomsen er ensemblet selve teatrets hjerte, og derfor er det vigtigt at nære og pleje det kontinuerligt. Fra næste sæson vil ensemblet fortsat bestå af 15 faste skuespillere.

De fire nye skuespillere, som publikum kan se frem til at opleve på Aarhus Teater, er Oskar Salvatore, Clara Sophia Phillipson, Laura Kjær Jensen og Thorbjørn Hedegaard.

Repræsenterer alle scenekunstskolerne

“Jeg er rigtig glad for, at vi får fire nye skuespillere i Aarhus Teaters ensemble i sæson 24/25. De fire repræsenterer alle scenekunstskolerne i Danmark. Thorbjørn Hedegaard og Oskar Salvatore Lundin færdiguddannes fra Den Danske Scenekunstskole København og Aarhus til sommer, mens Laura Kjær Jensen og Clara Sophia Philipson blev uddannet henholdsvis fra Den Danske Scenekunstskole i Odense og København i 2023. Alle fire skuespillere er store talenter med mange scenekunstneriske styrker, og jeg er sikker på publikum vil få glæde af at se dem i vores forestillinger det kommende år.

Samtidig siger vi desværre farvel til fire nuværende ensembleskuespillere: Sofia Nolsøe, som har været på teatret siden 2015, Simon Mathew og Anne Plauborg, som har været her siden 2016 og Carla Feigenberg siden 2022. Vi vil savne dem alle fire meget og håber at se dem her igen på scenerne som freelancere,” udtaler teaterdirektør Trine Holm Thomsen.

Ensemblets betydning

Ifølge Trine Holm Thomsen skaber et fast skuespillerensemble kontinuitet og kvalitet, der giver giver mulighed for at opbygge en gruppe af erfarne skuespillere, der kan arbejde sammen over længere tid. Og samtidig giver det skuespillerne mulighed for at udvikle deres færdigheder og udforske forskellige roller og teaterformer gennem et kontinuerligt samarbejde skuespillerne imellem og med de kunstneriske hold, der kommer ude fra. 

Aarhus Teaters skuespillerensemble i sæson 2024/25:

  • Amanda Friis Jürgensen
  • Emil Prenter
  • Marie Marschner
  • Nanna Bøttcher
  • Anders Baggesen
  • Christian Hetland
  • Jacob Madsen Kvols
  • Mette Døssing
  • Emil Busk Jensen
  • Kjartan Hansen
  • Mette Klakstein
  • Oskar Salvatore
  • Clara Sophia Phillipson
  • Laura Kjær Jensen
  • Thorbjørn Hedegaard

De fire nye ensemblemedlemmer

Oskar Salvatore bliver færdiguddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus i 2024. Han medvirkede i Aarhus Teaters Force Majeure iscenesat af Anastasia Nørlund (2023). I april medvirker han i afgangsforestillingen ØDE LAGT eller Markise von O… – Faster, Pussycat! Kill! Kill! på Aarhus Teater.

Clara Sophia Phillipson er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i København i 2023. Hun debuterede som professionel skuespiller som Bonnie i Bonnie & Clyde på Odense Teater i september 2023. Herefter spillede hun Fanny i Et Juleeventyr på Odense Teater. I foråret 2024 medvirker hun i Momo og tidstyvene og Papmachéreglen på Odense Teater.

Laura Kjær Jensen er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i Odense i 2023. Hun spillede rollen som Helena i afgangsforestillingen For en bedre verden af Roland Schimmelphennig. Hun har desuden optrådt på Teater Momentum i rollen som Ragnhild i Praise The Land af William Lippert i 2022.

Thorbjørn Hedegaard bliver færdiguddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i København i 2024. Han medvirker aktuelt scenetjeneste i Betty Nansen Teatrets Marlowe-forestilling Edward II. Til sommer dimitterer han med afgangsforestillingen Røverne af Friedrich Schiller, iscenesat af Emil Rostrup.

Kilde: Pressemeddelelse, Aarhus Teater

Seneste

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med afsæt i det lokale satiriserer svært underholdende over samtiden. Den lille storbyrevy i det mikroskopiske...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og rum i en verden af mudder, vand, urjordiske norner, fallerede fiskere og entreprenante politikertyper. Den...