Populært lige nu

Dansk Samtidscirkus stifter ny brancheforening

Den nystiftede brancheforening Dansk Samtidscirkus vil blandt andet arbejde for ligestilling af cirkus som scenekunstform og udbrede kendskabet til de nyere cirkusgenrer.  Cirkus har været...

Open call til Dramatiker Væksthus

Ansøgningsfrist 1. juli 2023

Esther Lee Wilkinson bliver huskoreograf på Odense Teater

Koreograf Esther Lee Wilkinson tiltræder i de kommende to sæsoner i en nyoprettet stilling som huskoreograf på Odense Teater. Odense Teater, ønsker et større fokus...
Annoncespot_imgspot_img

Forsinket og længe ventet: I dag starter Aprilfestival 2021 i Holbæk

For at styre fri af Corona-nedlukningen blev Aprilfestival 2021 flyttet fra sine normale rammer i april til juni. Og i dag starter den ugelange festival med teater for børn og unge endelig.

Oprindeligt var Aprilfestival i Holbæk planlagt til at løbe af stablen i 2020. Så blev den flyttet et år frem i tiden til 2021, og siden igen udsat fra april til juni. Alt sammen for at styre fri af corona-pandemien. 

”Under corona har vi siddet alt for længe derhjemme hver for sig. Nu er det tid til at samles igen og få fælles oplevelser i teatret – både indendørs og udendørs. Og at der faktisk – på trods af de restriktioner, vi må arbejde med – er hele 17.000 helt gratis billetter at deles om, er jo helt fantastisk. Vi har store forventninger til den kommende festivaluge, og vi glæder os så meget”, udtalte festivalleder Henrik Køhler fra Teatercentrum tidligere i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ ANMELDELSEN: Vil du gemmes eller glemmes

Gratis teateroplevelser

Der er mange, der skal deles om de gratis udbudte billetter. Udover det almindelige familiepublikum, strømmer også professionelle anmeldere og teaterindkøbere til festivalen for at orientere sig i alle de nyproducerede forestillinger. For Aprilfestival er mere end blot en teaterfestival – det er kulturelt fyrtårn i dansk teaterliv og faktisk verdens største festival af sin art. 

Stop op, hop, Gazart. Foto: Søren Meisner
Stop op, hop, Gazart. Foto: Søren Meisner

LÆS OGSÅ ANMELDELSEN: Stop op, hop

”Det er en helt speciel følelse, at især børnene her i kommunen nu endelig kan få lov at opleve Aprilfestivalen. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg på et tidspunkt begyndte at blive nervøs for, om det nogensinde ville lykkes. Omvendt, så har vi hele tiden insisteret på, at vi skulle tilpasse festivalen og gøre alt, vi kunne, for at få så meget teater ud til så mange som muligt. Nu står vi endelig her og kan sige: Nu kan I bestille billetter. Det gør mig virkelig glad”, siger Ole Hansen, formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune. 

LÆS OGSÅ ANMELDELSEN: Rottweiler

Der er noget for alle – uanset alder, smag og temperament – på festivalen, der præsenterer teater for børn og unge i alderen 0-16 år. Faktisk er udbuddet så stort, at det svarer til over 21 dages non-stop teater, hvis forestillingerne blev spillet i forlængelse af hinanden.

rottweiler opgang 2 aarhus teater
Rottweiler, Opgang2 Turnéteater. Foto: Ditte Chemnitz.

Samarbejde med værtskommunen

Aprilfestival bliver til i et meget tæt samarbejde mellem Teatercentrum og værtskommunen, der i år altså er Holbæk Kommune. Her har medarbejdere fra næsten samtlige kerneområder været involveret.

Corona-situationen har ikke gjort det nemmere at arrangere festival, og derfor er der også et ret begrænset antal billetter til hver forestilling. Men arrangørerne har gjort alt for at et besøg på festivalen skal være en både tryg og rar oplevelse. Publikum kan på festivalens hjemmeside orientere sig om, hvordan de skal forholde sig på festivalen ift. COVID-19-restriktionerne.

LÆS OGSÅ ANMELDELSEN: Hattemågen

”Scenekunst for børn og unge er ikke kun for børn og unge, selvom mange af forestillingerne henvender sig til helt bestemte aldersgrupper. Voksne kan også sagtens få en god oplevelse ud af en tur i teatermørket i løbet af festivalen. Derfor opfordrer vi til at tage hele familien med i teatret og få en eller flere gode oplevelser med hjem”, siger festivalleder Henrik Køhler. 

Det samlede program med over 170 forskellige forestillinger findes på festivalens hjemmeside lige her.

Seneste

To festivaler for børn i pinsen og den kommende uge

Pinse-weekenden bliver startskuddet på to festivaler for børnefamilierne. Først...

Vejrudsigt for scenekunsten: Det er vigtigt at tage den akavede samtale

Som optakt til Living on the edge – IETM...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

To festivaler for børn i pinsen og den kommende uge

Pinse-weekenden bliver startskuddet på to festivaler for børnefamilierne. Først...

Vejrudsigt for scenekunsten: Det er vigtigt at tage den akavede samtale

Som optakt til Living on the edge – IETM...

Tårnby Park Performance Festival 2023 – med kunsten som vejviser

Siden den første festival i 2021 har Tårnby Park...

Aveny-T er sikret økonomisk endnu et år

Aveny-T tildeles 3,5 millioner kroner af de 320 millioner...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Til de lyse morgener – på bittersød udflugt med festens rus og melankoliens tomhed

Til de lyse morgener føles som lige dele teater og polterabend. Som en del af konceptet Udflugten tager Aarhus Teater publikum med på en...

To festivaler for børn i pinsen og den kommende uge

Pinse-weekenden bliver startskuddet på to festivaler for børnefamilierne. Først fylder Passage mini festivalen lystgården Flynderupgård ved Espergærde og derefter byder Teater ZeBU og Børnekulturhus...

Vejrudsigt for scenekunsten: Det er vigtigt at tage den akavede samtale

Som optakt til Living on the edge – IETM Aarhus 2023 var temaet for denne uges morgenbriefing hos Performing Arts Platform forholdet mellem Danmark,...